Качество в интериорните врати

врати за детска стая

Като потребители, ние често се губим в огромния избор на интериорни врати на българския пазар. Голямото разнообразие и вариативност ни предоставят всевъзможни комбинации, които да използваме в обзавеждането с качествени врати нашия дом. Тук ще обърнем внимание на някои важни критерии по-които преценяваме качеството в една интериорна врата и нейния комплект.

Материал

На пазара в последно време навлязоха вратите с кухо ядро. Те предлагат лесен монтаж и изключително икономична цена. Недостатъците, обаче, са лоша издръжливост и шумоизолация. Ако държите повече на комфорт и тишина вместо на ниската цена, то този тип интериорни врати не са за вас. Другият тип са солидните врати, чийто ядро не е кухо, а изцяло пълно с дървен материал. Солидните врати предлагат добра издръжливост и шумоизолация, но са по скъпи от тези с кухо дъно.

Наранявания

Ако закупувате стандартна врата от магазин, обърнете внимание на потенциални наранявания на вратата. Все пак не искате да купувате продукт с дефекти. Помолете доставчикът за смяна, ако забележите такива след доставката.

Панти

Обърнете внимание на пантите на интериорните врати. Те трябва да се движат плавно, без да издават звук. Скърцането е сериозен сигнал за повреда и лошо качество. На пазара дори се предлагат скрити панти, които се вграждат в самата врата и не се виждат докато е затворена вратата.

Брава

Отделете и един поглед на бравата на вратата. Стандартните врати могат да имат проблем със затварянето или да издават скърцащи звуци. Всичко това е крайно нежелателно. Разгледайте бравата също и за наранявания. Ако обичате тишината и настоявате за спокойствие в дома помислете си за магнитна брава. Те са почти безшумни

Уплътнение

Последния съвет е да огледате и уплътнението на интериорната врата. Тя трябва да прилепва напълно за своята каса като не оставя празнота никъде. Дупките между крилото на врата и касата са признак на лоши качество и изработка. Бъдете обстойни и огледайте добре за да си спестите главоболия накрая.

Назад
Напред