Детски гардероб: идеи за създаване на стилен външен вид 

обзавеждане на детска стая

Обзавеждането на детската стая не е никак лека задача и повечето родители са напълно наясно с този факт. Има редица неща, за които трябва да помислим предварително. Кое ще е мястото за играчките? Къде ще стоят бебешките дрешки? Какъв стил да изберем? Задаването на всички тези въпроси, а и на още много, задължително ще съпътства предстоящото обзавеждане. Една от най-функционалните мебели за тази стая е гардероба. Съчетавайки го с подходящите скринове за детска стая, тези мебели могат да служат за прибирането не само на дрехите на малчугана, но и на неговите играчки или други важни за ежедневието му вещи. 

Какви детски скринове съществуват

При детските скринове има немалък избор. Имайте предвид обаче, че най-важното, което трябва да гледате е удобството и функционалността. Нека разгледаме различните избори:

  • Класически дизайн – класическият скрин има няколко чекмеджета, най-често три или четири на брой, и може да бъде избран в различни цветове. Той не е много висок, поради което може да бъде използвана горната му плоскост за декориране на стаята с някое цвете или други детайли, които искате да включите в интериора – снимки, играчки и др.;
  • Детски скрин с повивалник – това е един от най-предпочитаните модели, тъй като освен за прибиране на вещи, служи и за повиване на бебето. Тази функционалност определена е полезна за всички бъдещи родители, и би улеснила до голяма степен процеса по смяна на пелени или повиване;
  • Гардероб – гардероба е по-висок и позволява прибирането и на дрехи, поставени на закачалка. В най-ранна възраст той не е задължителен, но ако искате да вземете нещо, което да не се налага да сменяте в етапа на израстване на детето, то това е добър вариант;
  • Детски скрин с бебешко легло – подобна колаборация между различните мебели определено може да ви спести пространство и да се се окаже едно добро и функционално решение. Подобни модели за малко по-скъпи, но със сигурност инвестицията си заслужа, тъй като всичко от първа необходимост ще бъде на едно място.
детски скрин

От онлайн магазин Aiko XXXL съветват, основното което да търсите при направата на този избор да бъде удобството както за вас, така и за детето.

Идеи за стилизиране

След като вече сме взели под внимание семейното удобство, е важно добре да стилизираме стаята, за да бъде да уютна за малкия обитател. Никога не подбирайте мебелите или стените в ярки цветове, тъй като това не е подходящо за стая, в която се спи. В случай че изберете класически скрин, възползвайте се от пространството върху него, за да декорирате стаята със снимки, цветя или други приветливи детайли, които да създадат комфорт и добро настроение.

Назад
Напред