Как да стегнем корема след раждане

стягане на корем

След раждането, тялото на жените в повечето случаи не изглежда по начина, който са виждали в огледалото преди да забременеят.
Ето защо основната задача, която предстои е отслабване и стягане на корема.

1. Преброяване на калории

Всъщност целта на този метод е да се спазва следния принцип: трябва да изразходвате повече калории, отколкото консумирате. Обърнете внимание на физическата си активност. Заменете заседналия начин на живот с активен. Към всичко останало добавете редовни упражнения. Въпреки това, в съчетание с вашето хранене трябва да бъде здравословно и правилно. В противен случай мазнините по корема няма да бъдат изгорени. Трябва да консумирате повече пресни зеленчуци, билки и по-малко сложни въглехидрати, които се съдържат главно в брашното и сладките храни. С този начин на живот си вземете тетрадка, в която записвате калориите, които ядете. Между другото, калоричното съдържание на всяко ястие може да се намери на опаковката или в Интернет. Направете таблици с графика на изгорените калории и графика на консумираните и се уверете, че винаги имате изгорени 100-200 калории в повече от погълнатите.

2. Правилната диета

Както по-горе, така и тук вашата диета трябва да се придържа в определени стандарти. Такива включва пет хранения на ден с три основни хранения и две закуски. Примерен режим би изглеждал по този начин:
За закуска хапвайте 200 г извара с чаена лъжичка мед. След 2-3 часа си направете лека закуска – 20 г тъмен шоколад. За обяд може да приготвите протеиново ястие със зеленчуци. Като следобедна закуска, 25 г овес са перфектни. Вечерята може да се приготви по следния начин: задушете зеленчуци (брюкселско зеле, броколи, моркови, чушки, домати) и сварете твърдо, две яйца.
В резултат на това хранене в продължение на няколко месеца гарантирано, мазнините по стомаха ще си отидат.

3. Бързо ходене и бягане

Бързото ходене на дълги разстояния перфектно прогонва мазнините и стяга корема. Необходимо е да вървите 5-15 км на ден с бърза стъпка. Разходете се из гората, разходете се из града и отидете на работа пеша. В допълнение, сутрешната разходка с бързо темпо сред чист въздух перфектно ще повлияе, както на вашето благосъстояние, така и на външния вид. Наред с това интензивната физическа активност ще премахне мазнините в коремната област по-бързо, отколкото си мислите. Ако нямате сърдечни проблеми, бягането е ефективен начин да се борите с плоския корем. Сутрешното и вечерното бягане са отлично средство в преследване на красива фигура.
Колегите от lechitel.eu препоръчват да започнете с 1-2 обиколки на стадион и впоследствие да ги увеличете.

4. Плуване и упражнения във водата

Плуването и упражненията във вода са отдавна доказан начин за постигане на слаба фигура. Между другото, редовното посещение на басейна или плуването в открити източници, ефективно помага за изгаряне на повече калории. То прави фигурата изваяна и тонизирана, а стомахът – плосък. Ефективен метод за справяне с мазнините са часовете по водна аеробика. Може да се запишете във фитнес и да посещавайте 2-3 пъти седмично. Често водните упражнения се състоят в огъване на краката, така че коремът да е ангажиран. Доказан начин за стягане и премахване на мазнините по корема са водните процедури, при които областта на корема и кръста се масажира със силен фокус на вода.

5. Упражнения коремна преса

Тези упражнения могат да се изпълняват у дома. Между другото, те са добри за работата на сърцето, кръвообращението и състоянието на кожата. Дори 5-минутно зареждане сутрин е в състояние да презареди с енергия за целия ден. Ако направите правилото да правите упражнения за корем всеки ден, с редовно хранене и активен начин на живот, скоро ще установите, че мазнините по корема са изчезнали, появява се талия и фигурата ви е станала привлекателна и по-тонизирана.

Назад
Напред