Пет лесни трика, които ще ви помогнат да избегнете напълняването през зимата

Качвате ли килограми всяка зима, особено след празниците? След раждането все още не можете да се върнете във форма? Ако това е така, вероятно сте опитвали какво ли не, но нищо не помага? А натрупаните килограми се превръщат в истински проблем през пролетта и лятото, нали така?

Нормално е през зимата вкусовите ни рецептори да предпочитат по-мазната и калорична храна. И тъй като обикновено през студените месеци се движим по-малко, неусетно се оказваме с поне 2-3 килограма отгоре.

Уважавайте тялото си и се грижите за него. Точно сега строгите диети не са за предпочитане, дори да не кърмите. Ако отслабването все още ви е съществена трудност, не забравяйте, че на пазара се предлага и голямо разнообразие от дамски дрехи големи размери. С тях можете да скриете своите несъвършенства, но също така и да бъдете в крак с актуалните модни тенденции.

А ето и 5 лесни трика, които ще са ви от полза в борбата с килограмите:

1. Започнете деня с богата на протеини закуска

Не закусвайте с кексове, сладкиши и зърнени закуски с много захар и стафиди. Започнете деня с протеинова закуска, която ще ви помогне да контролирате апетита си през останалата част от деня. Протеините също така ще ви дадат енергия и ще ви помогнат да избегнете калоричните междинни закуски.

2. Не спирайте да спортувате

Вероятно нямате желание да посещавате фитнес залата толкова редовно, както през топлите месеци? Нормално е и да не ви се излиза на разходка при температури около нулата. Можете да компенсирате всичко това с тренировка у дома. Правете всеки ден по няколко упражнения, които да поддържат мускулите ви тонизирани и силни.

3. Не прекалявайте с подсладените топли напитки

Няма нищо лошо в това от време на време да се глезите с горещ шоколад и капучино. И все пак, не прекалявайте с топлите подсладени напитки, защото съдържат много калории.

4. Хапвайте повече супи

Вместо тежки месни ястия, изберете супи и яхнии. Топлата супа ще ви засити и то без да натоварва диетата ви с много калории. Освен това, супите са полезни за метаболизма, от който до голяма степен зависи дали щ напълнеете.

5. Бъдете внимателни с туршиите и салатите с майонеза

Тъй като изборът ни на салати е по-ограничен през зимата, често посягаме към по-калоричните млечни салати с майонеза и колбаси. Те обаче могат да доведат до напълняване при редовна консумация. Туршиите също не са толкова безобидни, особено ако си ги купуваме от магазина.

Назад
Напред