4 неща, от които вашето бебе няма абсолютно никаква нужда

бебе

Някои малки помощници като столче за хранене, слинг или маса за повиване, използвани правилно, наистина могат да ви бъдат полезни. Но има редица приспособления и продукти, от които вашето бебе няма абсолютно никаква нужда.

Не бързайте да купувате всеки бебешки продукт, защото искате да дадете най-доброто на вашето мъниче. Повечето от тези неща не само няма да влязат в употреба, но може и да навредят. Не се измъчвайте и ако все още не сте осигурили детска стая или нямате възможност за най-скъпите бебешки артикули.

Ето и 4 неща, от които вашето бебе няма абсолютно никаква нужда:

  1. Самостоятелна стая

За много хора детската стая е първото нещо, за което се замислят, когато разберат, че ще стават родители. И отделят наистина много време и средства, за да създадат идеалната среда за бебето.

Ако все още нямате такава готовност обаче, не се измъчвайте. През първата една година вашето бебе така или иначе ще бъде непрекъснато около вас. И няма нищо лошо бебешката кошара да е близо до леглото ви, за да не се налага да ставате по няколко пъти през нощта.

  1. Скъпи шишета, биберони и залъгалки

Не е необходимо да купувате най-скъпите детски аксесоари и консумативи. Това се отнася за всички неща, които използвате за бебето. Най-скъпата биберона ще свърши същата работа като тази на половин цена.

Разбира се, не казваме да не обръщате внимание на качеството на бебешките продукти. Дори напротив: то е от първостепенно значение. Просто е излишно да се купуват най-скъпите бебешки артикули, особено тези за ежедневна употреба.

  1. Проходилка

Всъщност проходилките увеличават риска от инциденти, тъй като малките деца развиват по-голяма скорост с тях. Те могат да се блъснат в мебелите и да се наранят. Също така децата стоят по-дълго време изправени в проходилката и по този начин се натоварва все още крехкия им гръбначен стълб.

Смята се, че и проходилката може да стане причина за по-късно прохождане, а не обратно.

  1. Бебешка люлка

Бебешките люлки може и да успокояват бебето и да носят спокойствие на родителите, но те изобщо не са задължителни. Когато бебето свикне да заспива по време на люлеенето, ще му е трудно да го направи на друго място.

Освен това, когато дълго време мъничето стои в една поза в люлката, има риск от плагиоцефалия. Ето защо родителите трябва да ограничават времето на будност, което бебето прекарва в седалката като люлка, столчето за кола или коша.

Назад
Напред