Как бързо и ефективно да научите детето си на английски

уроци за деца

Днес английският е международен и един от най-важните в света. Сега, дори без елементарни познания на заучени фрази, не може да купите дори хранителни продукти, домакински препарати или лекарства. Всички те имат описания на английски.

Наред с това, английският може да се види на табели по магазините, улични знаци и билбордове. И ако живеете е голям град, има шанс да срещне изгубен чужденец, който да ви помоли да му помогне да стигне до гарата или до центъра на града.

За да използвате компютър е необходимо и познаването на този чужд език. Всички операционните системи и различните програми са написани на родния език на техните производители – английски. Ако решите да отидете в чужбина на туристическо пътуване или на работа, без да знаете поне базов английски, там ще ви бъде много трудно. Все още може да изброите всички аспекти на живота, в които е включен този чужд език, но основното е, че трябва да го научите от детството и е по-добре да посещавате уроци по английски от детската градина.

Английски език и деца

Много е лесно детето да научи нещо. Децата абсорбират всичко и мигновено. Ето защо, ако искате детето ви да знае чужд език на ниво „напреднали“, започнете да го привиквате към него още от раждането му. Така, за начинаещи в обучението на деца под 5 години са подходящи песни и игри. Ще бъде добре ако знаете базово ниво английски, за да не изпращате детето на учител от най-ранна възраст. Повечето деца се обучават по-лесно, ако родителите им ги научат на нещо, а не външни лица.

Децата над 5 години, трябва да се насърчават да четат книги с илюстрации и кратки стихотворения. Така могат да прочетат и разберат с ваша помощ. За да улесните запомнянето, давайте на детето си ежедневна мини-викторина. Произнесете думата на родния си език и го помолете да я преведе.

Няколко часа на ден ще бъдат достатъчни за вашето дете да попълни речника си. За перфектното познаване на граматическите конструкции няма да стигнете далеч. Всеки ден на ниво домашно, опитайте да общувате помежду си на английски, поставете детските анимационни филми в оригинал. Нека първо ги разбере лошо, но след двадесетото гледане вече може да изговаря наизуст отделни фрази.

Основата на изучаването на всеки чужд език е общуването. Ако не говорите много добре английски и детето ви вече е на пет години, може да го запишете в подготвителни курсове за начинаещи безплатно. На тези уроци учителят общува с децата и ги стимулира да комуникират на чужд език.

Английски за ученици

Учениците могат да четат книги на английски. За да не отказва детето да учи, жаждата за знания трябва да бъде ненатрапчиво насадена в детството. Купете книги на английски и ги прочетете заедно с него. Нека види, че не е единствено. Тогава ще се опита да бъде като вас и също ще чете английски книги.

Днес безплатният английски език, изучен по този начин, ще бъде ефективен. В този процес участват различни видове памет. Така в бъдеще детето ще може по-лесно да възпроизведе и запомни една или друга дума.

Освен това, чужд език за начинаещи, може да практикувате и като пишете определени думи на лист хартия. Може да разположите такива на видно място в целия апартамент. Дори докато вечеряте, детето може да препрочете фразите, да ги запомни и след това да ги възпроизведе. Това е още един бърз начин за попълване речника на чужд език.

Назад
Напред