Декориране на детска стая

декорация

Декорирането на детската стая е една от най-трудните стъпки в обзавеждането на дома. Подходът ви трябва да бъде напълно различен от декорирането на вашата спалня или която и да е друга стая от дома ви. Стаята на детето ви на първо място трябва да бъде отражение на неговата индивидуалност, а не на вашата. Това ще бъде мястото, където вашето дете ще прекарва най-много време. Там, то ще чете, ще се събира с приятели, ще мечтае и ще бъде неговото място за усамотение. Затова, трябва да приложите някои стратегии, когато стигнете до момента на декориране на стаята на вашето дете.

Първото нещо, което трябва да направите, е да обсъдите всичко с детето си. Все пак, това ще бъде неговата стая и би трябвало неговото мнение да е от най-голямо значение. Попитайте го кой е любимият му цвят, какви са любимите му занимания, какво е уникалното в неговия характер, има ли някаква идея, която да се върти в главата му. Тези уточнения ще ви дадат един по-сигурен старт на мисията. Няма да е лоша идея, ако позволите на детето си да ви помага. Може да има предложение за подредбата на мебелите или цветовете.

Колегите от ladybook.bg споделиха, че на второ място трябва да направите така, че стаята да е мултифункционална. Тоест, детето ви да може да извършва всички дейности, любими за него, в стаята си. Трябва да има няколко ясно разграничени зони, като например: място за четене, място за забавление, място за игра, пространство, където да събира приятелите си и други.

Освен това, трябва да подберете мебелите така, че да има достатъчно място за детето ви да прибере всичките си вещи. Като започнем от учебниците, та чак до дрехите. Идеални за тази цел са: плетени кошници, прозрачни кутии, полици и други. Ако има достатъчно място в стаята, направете малък килер, в който да има повече рафтове и закачалки. Десените на мебелите е хубаво да се повтарят с други вещи от стаята, като например: абажури, възглавници, набори на леглото и други. Осветлението е също една от най-важните части в стаята. То трябва да бъде няколко вида: нощна лампа, светлина за четене, а също така и по-приглушена светлина.

декорация детска стая

Стаята на детето ви трябва да има някаква тема, но оставете това решение на него. Допитайте се до детето си за тази част от декорирането. Кои са любимите му герои или детски сериали, кои са любимите му предмети. Ето и няколко идеи: космос, звезди, динозаври, джунгла, еднорози, принцеси, дъги, състезателни коли, магьосници и много други.

Назад
Напред