Декорация на детска стая с детски фототапети

фототапети за детска стая

Когато избирате фототапети за детска стая, най-важното е да изберем точната тематика. Успеем ли – лесно ще създадем уют за детето.

Фототапетите представляват бърз, практичен и лесен начин за декорация на детската стая. В състояние са да заместят успешно всякакви плакати, картини и стенопис. Атрактивните детски фототапети могат да подчертаят тематичната идея на интериора. Биха могли да постигнат и ефект на визуално увеличаване на пространството. Те придават индивидуален стил и съвсем нов облик на детската стая.

С помощта на подходящ фототапет може да създадете специална зона в стаята – например красив кът за сън, ако го поставите зад леглото или в пък зоната за игра.

Изборът на цвят и изображения на тапета трябва да бъдат съобразени с интериора на стаята. Цялостната ѝ визия със сигурност ще се променя много пъти – с възрастта и с интересите на детето, така че с помощта на фототапети ще може да я актуализирате често, без това да струва много пари.

детски фототапети за детска стая
Детски фототапети за стая

Ако желаете да декорирате с фототапет къта за спане, добре е да се спрете на нежни, успокояващи, неутрални цветове. Добър избор са светлосиньо, слонова кост, светлокафяво, зелено, пастелнорозово… Най-подходящи за този кът са изображения с пейзажи – гори, поляни или на морска тематика например.

За да декорирате зоната за учене изберете цветове, засилващи концентрацията, като синьо, сиво, лилаво или зелено.

Зоната за игра дава възможност да развихрите своето въображение и да заложите на филмови или приказни герои, животни, коли, спорт, космос – в зависимост от възрастта на детето.

Изберете фототапет, който да отразява интересите на вашето дете. Така то ще се чувства щастливо и оценено – уютът в дома и в собствената стая е важна предпоставка за израстването на уверен, успешен човек. Най-лесният начин да поддържате стаята на детето си актуална и да я променяте в годините, заедно със смените на интересите му, е декорация с фототапет.

Назад
Напред