Видовете якета, които трябва да имате в гардероба си

дамски якета

Зима е и всички ние трябва да се обличаме топло. За щастие, топлото облекло в никакъв случай не е свързано с липса на красота и стил, дори напротив. Много често зимните дрехи са още по-стоплящи не само тялото, но и сърцето.

Ето с какви видове дамски якета трябва да са подготвени представителките на нежния пол както през зимата, така и през есента и пролетта.

Кожено яке

Качествено изработеното кожено яке би трябвало да издържи цял живот, така че определено си заслужава да се поглезите с едно такова. Ако не сте почитатели на естествената кожа, можете да помислите за веган вариант с малко по-висока цена. Коженото яке е топло, удобно и няма дреха, с която да не си отива. Задължително трябва да го имате в гардероба си!

Дънково яке

Нито един гардероб не може да бъде пълен без добре износено дънково яке. То е подходящо за пролетта и за есента, както и за по-прохладните летни вечери на брега на морето, например.

Каквото и да се случва, както и да се променят тенденциите, едно нещо ще е винаги на мода – денимът! Ако имате такова яке, то никога, никога няма да излезе от мода. Ето защо инвестицията си заслужава, пък и говорим за дреха, която се вписва в почти всеки стил и си подхожда със всяко друго облекло.

Шушлеково яке

Връхното облекло е идеално за експерименти с цветове и щампи и ето защо можете да опитате да се сгреете през зимата с топло шушлеково яке. Независимо дали сте избрали неон, металик или класическо черно, уверете се, че това е вашият цвят и модел. Особено ако мислите, че ще го носите всеки ден.

Разбира се, има много други варианти, за които да помислете – яке, цялото в пух, което ще ви дава много комфорт и мекота, типичен гимназиален модел или пък яке тип дъждобран, което ще ви пази от дъжда в случай, че сте напуснали дома си без чадър.

Как да изберем правилното яке

Помнете, че намирането на яке, подходящо за вашата среда и вашите нужди, ще бъде най-доброто нещо, което да ви топли всяка зима. Помислете къде живеете, въпреки че времето непрекъснато се променя, какви са температурите, когато настъпи по-студеното време?

Разбира се, има якета за каране на ски. Ето някои въпроси, които да си зададете, ако възнамерявате да направите такава покупка:

  • Какво ще правя с якето;
  • Дали то ще бъде само за един вид дейност (например ски, сноуборд, ходене на училище, пързаляне с кънки, правене на снежни човеци и други);
  • Какво ще нося под него;
  • Как искам да се усеща якето (например какъв плат харесвам);
  • Искам ли модел с качулка;
  • Трябва ли моето яке да е водоустойчиво;
  • Колко тежка е дрехата, което искам да купя;
  • Колко и какъв вид джобове ми трябват?

Най-добрият вид зимни якета са многофункционални и могат да ви предпазят от студа и дискомфорта във всякакви ситуации.

След като знаете какъв точно артикул търсите, изберете размера си. Изборът на дрехи онлайн понякога може да бъде малко сложен, но има няколко чудесни начина да получите добра представа за това как дадена дреха ще ви пасне.

Четенето на рецензии в интернет винаги е добра идея – повечето хора са доста честни, когато става въпрос за продуктови ревюта, а тези, които са написани от злоба или гняв, се забелязват лесно. Ако отзивите са повече добри, отколкото лоши, то тогава можете да се доверите на тази покупка.

Ако не купувате якето си онлайн, то значи изпробването на живо винаги е опция за вас. И в този случай обаче трябва да прецените размера си поне ориентировъчно, за да знаете с какво да започнете.

Разбира се, не забравяйте да откриете и подходящ чифт панталони, който да се съчетае с нова ви придобивка. Качествени панталони всяка дама може да открие и купи онлайн, тъй като се предлага голямо разнообразие от модели, цветове и кройки.

Назад
Напред