Бебешки слинг: Митове за носене на бебета

baby sling

Слингът е най-старото устройство за носене на деца. То се използва по всяко време във всички краища на света. В първите моменти от живота, бебето се нуждае от специална топлина и грижи на майката. Затова през повечето време новородените се носят на ръце, дори по време на сън. При такива обстоятелства е невероятно трудно за една жена да върши личните си дела. В крайна сметка, мама също понякога трябва да се отпусне, да яде или да отиде в магазина. Прашката за новородени е нещо, без което жената с малко дете, не би могла да си позволи всички горепосочени „радости“. Ето и някои митове, около слинга за бебета:

Митове за бебешки слинг

Техниката за носене на новородени се използва повече от хиляда години! Разбира се, самото име се появи много по-късно и идва от английската дума sling – band. През последните години притежателите на пачуърк станаха особено популярни в Европа.

Мит номер 1. Вреда за гръбначния стълб

Прашката за бебета вреди на гръбначния стълб на детето, през първите седмици от живота. Когато решите да купите слинг, то вероятно вече сте се натъкнали на подобно мнение. Всъщност може да носите бебето си по този начин от първите дни, но за това е необходимо да изберете поза, в която да лежи хоризонтално. В този случай тъканта трябва леко да притисне бебето към тялото на майката. В този случай няма да има натоварване на гръбначния стълб. Бебе на възраст 6 месеца може да стои вертикално в бебешката прашка.

Бебе от 6-месечна възраст може да се носи в прашка под формата на раница. Такова „кенгуру“ може да се ползва до 2 годишна възраст. Като цяло, добрият шал на прашки може да издържи тегло до 20 кг. Следователно няма опасност тъканта да не издържи или да се разкъса.

Мит номер 2. Детето може да се задуши

В прашка детето не получава достатъчно въздух и може да се задуши. Това често е друго срещано погрешно схващане. В цялата история на съществуването история, която да завършва с трагедия.

В крайна сметка бебето се нуждае от внимание, през цялото време, независимо дали е в детска количка или в прашка!

Мит номер 3. Уврежда здравето на майката

Всички бебешки слинг са вредни за здравето на жените. Всъщност няма опасност за здравата жена. Натоварването на гръбначния стълб на майката се увеличава постепенно, докато бебето расте. Ако анализирате това разпределение на натоварването, то може да се сравни с класове във фитнес залата. През 2006 г. Ню Йорк дори отвори специални класове по танци с прашка, така че мамите да могат да поддържат форма.

Ако жената има здравословни проблеми, трябва да се консултира с лекар. Това може да са проблеми, свързани не само с гръбначния стълб, но и със здравето на жените, опорно-двигателния апарат, както и със сърдечно-съдовата система.

Назад
Напред