Борбата с коликите при новородени

бебета

Причините при бебета да имат колики са разнообразни.

Често срещана причина за неприятното подуване в коремната област и болки след това в стомаха на новородените бебета е изменението в организма на бебето в утробата до периода след раждането. Тогава неговата храносмилателна система вече започва да функционира.

Започват да се получават повече газове, които разпъват стените на червата на бебето и довеждат до неприятните колики. Те се причиняват от преяждане.
Друга, често срещана причина за колики е поглъщане на въздух при кърмене.
бебета

Какво можем да направим за да прекратим болките на нашите бебета в стомаха?

Един лесен метод е, да увиете бебето в добре с топло одеало, така че коремчето да се затопли. Друг лесен метод е, да го погалите, докато се облекчи болката. Ако сте си мислели, че люшкането и побутването на бебета в количка или люлка е безполезно или само за успокоение – грешите. То също помага за коликите в стомахчето. Може да се комбинира и с разходка сред природата, но ако предприемате много дълги разходки, след прибиране у дома, бебето става неспокойно.

бебета

Може да опитате различни позиции за успокояване на бебета. Сложете го да лежи настрани, като внимателно подпирате гръбчето или да го сложите да лежи по корем. Трябва да знаете, че това не се препоръчва, защото може да доведе до внезапна бебешка смърт, но ако вие стоите плътно до него през цялото време, може да остане така за малко и да има ефект.

Давайте на вашите бебета само нужното им количество храна, което отговаря за тяхната възраст. Постарайте се и да намалите дозите на отделното хранене – по-малки количества, но по-начесто. Това дори се отнася за спортуващите хора.

Когато храните бебето с биберон, погледнете отвора на биберона. Той може да е прекалено голям и това да вкарва допълнителен въздух в коремчето на бебето. Добре е да правите и кратки паузи по време на хранене. Повдигайте бебето, за да може въздухът в коремчето да излезе по-лесно.

Добре е да наблюдавате изхожданията и ако има запек или разтройство да се консултирате с вашият педиатър.

бебета

Назад
Напред