Защо не трябва да давате на децата храна, приготвена от болен или нещастен човек?

кутии за храна

Дали едно ястие ще бъде вкусно и полезно зависи не само от съставките, но и мислите на човека, който го приготвя. Важно е как се чувства той, дали е болен и потиснат, дали преживява нещо болезнено и страда. И колкото по-близък ви е той, толкова по-силно ще ви въздейства храната, която той приготвя за вас или вашите деца. Защото тя е нещо повече от калории.

 Защо нито вие, нито децата ви не трябва да се храните с храна, приготвена от болен или нещастен човек?

Когато човек е болен и нещастен, той прехвърля негативната си енергия към храната, която приготвя. Разбира се, прави това несъзнателно и съвсем не иска да навреди на тези, които ще консумират от нея. Свойствата на храната обаче се променят, вкусът – също. Тя нито е толкова вкусна като преди, нито толкова питателна и засищаща.

За да не се налага децата да се хранят с чужда храна, то е добре да приготвяте у дома храна и да се ползва кутия за храна за училище.

Според едно древно поверие, в присъствието на вещица млякото не вкисва и тестото не втасва. Разбира се, болните и нещастни хора съвсем не притежават магически способности, нито са с лоши намерения. Те обаче страдат от тежка депресия, която попива в храната.

Когато ядете от тяхната храна, вие попивате негативизма им и той поглъща вашата положителна енергия. По-добре се опитайте да помогнете на човека в беда, отколкото да сядате на неговата маса. Дайте му от вашата храна, в която сте вложили положителната си енергия и добри чувства и намерения.

С ръцете си можем да лекуваме. Когато много искаме да помогнем на близък човек, силата ни се удвоява и лесно можем да му дадем част от нея.

Помнете, че храната също е енергия – фина, емоционална. Затова е важно какво ядем и от чии ръце я взимаме. Разбира се, това не означаваме да обиждаме тези, които страдат от емоционална или физическа болка, като ги отхвърляме. Просто трябва да бъдем тактични и предпазливи в това отношение и да помагаме винаги, когато можем.

Назад
Напред