Полезни съвети за поръчка на храна онлайн

поръчка на храна онлайн

Тъй като технологиите продължават да се интегрират в ежедневните ни дейности, бизнесът е намерил повече начини да улесни живота ни като потребители. Една такава нарастваща тенденция е доставката на храна. Стана обичайно да поръчваме вечеря онлайн и да я получаваме на вратата си, вместо да ходим по ресторанти и да губим излишни време, средства и усилия.

Големият растеж в бранша се дължи най-вече на по-младите поколения, които разчитат на приложения и услуги, които превръщат живота в песен. Доставянето на храна е по-лесно от всякога. Ето и някои съвети, които ще ви бъдат наистина полезни.

Поръчайте храна онлайн по-рано, за да е готова, когато се приберете у дома

Много хора използват доставката на храна като резервна опция, когато не искат да готвят или са уморени след работа. Ако обаче поръчате предварително, вие и вашето семейство няма да стоите гладни и да чакате за вечерята си.

Поръчайте храната си, преди да напуснете офиса си или докато чакате да вземете децата си от училище или извънкласни дейности, съветват от Foodpanda. Повечето услуги за доставка на храна предоставят прогнозни срокове за доставка. Въпреки че те не винаги са точни, те ви дават добра представа кога можете да очаквате храната ви да пристигне. Ако знаете, че ще се приберете около 18:00, започнете да търсите храна за поръчка около 16:45 или 17:00.

Ако се притеснявате да не пропуснете доставката, преди да се приберете у дома, можете да се подготвите и за това. Оставете бележка с инструкции за шофьора да остави доставката на верандата, ако никой не отвори вратата, или се обадете директно на шофьора, за да го уведомите къде се намирате.

Разбира се, никой не обича да чака някой да пристигне, така че не забравяйте да съгласувате времето за доставка, след като е вероятно да сте у дома.

Поръчайте здравословна храна, преди да сте озверели от глад

Планирането на доставка на храна също може да е от полза за вашето здраве. Ако се опитвате да се храните по-здравословно или отслабвате, планирайте доставката си предварително, като поръчате, преди да почувствате глад. Колкото сте по-малко гладни, толкова е по-вероятно да направите по-добър избор на храна, като салата или друг по-нискокалоричен вариант.

Поръчката предварително също ви позволява да се адаптирате към това колко време отнема на ресторантите, за да изпълнят вашата поръчка. Ако знаете за конкретно заведение, което предлага здравословни възможности, но обикновено отнема повече време за доставка, можете да планирате и това, като поръчате по-рано.

Оставете ясни указания за доставка

Изключително важно е да улесните доставката възможно най-лесно за шофьорите, които доставят вашата храна. Оставете ясни указания по време на процеса на поръчка, в случай че водачът не е запознат с вашия квартал. Включете кръстовища или подробности за това как лесно да разпознае човек дома ви (например „на ъгъла с червена врата“).

Предпочитанията за доставка са важни също. Например, ако имате деца, които спят и не искате да събудите, оставете инструкции на шофьора да почука, вместо да звъни на вратата.

Подгответе дома си

Също така е важно да улесните нещата за шофьора, щом стигне до дома ви. Уверете се, че няма никакви препятствия, които да му пречат да дойдат на вратата (като домашни любимци, сняг, боклук или други пречки) и че външната част на дома ви е достатъчно осветена и лесно видима. Това помага на водачите да намерят правилния адрес и бързо да стигнат до вашата входна врата.

Шофьорите също искат да се чувстват в безопасност, когато доставят, така че доброто осветление ще гарантира, че те знаят къде да отидат. Така всички са доволни!

Назад
Напред