Знаете ли как цветът на стените в детската стая влияе на растежа на децата?

цветовете в детска стая

Науката отдавна е доказала, че цветовете имат различен ефект върху нашия мозък. Докато децата се развиват, те трябва да бъдат заобиколени от пастелни цветове, които не дразнят мозъка и не създават негативни емоции у тях.

Ето и как цветовете влияят върху развитието на децата:

Червено

Червеният цвят не е „забранен”, когато говорим за интериора на детската стая, но все пак бъдете внимателни. Той стимулира енергията, но също така може да направи децата агресивни. Ако това е вашият избор, изберете пастелен нюанс и го комбинирайте с по-меки цветове.

Можете да балансирате студените тонове с акценти. Вместо да боядисате в червено и четирите стени, създайте акцентна сянка.

Жълто

Един страхотен цвят за детска стая. Жълтото е цветът на слънцето, на слънчогледите и на лятото. Децата го обичат и се чувстват добре, заобиколени от него.

Този топъл цвят има благоприятен ефект върху развитието на мозъка, увеличава положителните емоции, подобрява концентрацията и мотивацията. Свързваме го с щастие, усмивки и жизненост, поради което е идеален за детския интериор.

Можете спокойно да боядисате и четирите стени в жълто или да го комбинирате с други топли цветове.

Зелено

Зеленият цвят олицетворява природата и съвсем нормално ни носи положителни усещания. Той ни действа успокояващо, подобрява настроението ни и е идеален не само за детската стая, но и за всяка друга стая от дома.

Зеленият цвят ще подобри концентрацията на децата, ще ги предразположи към учене и по-лесно запаметяване на новите неща.

Син

Синият цвят е сред препоръчителните за детската стая. Той носи спокойствие, но и по-добра концентрация. Добър е за тревожните и свръхактивни деца, защото ги успокоява и стабилизира настроенията им.

Синият цвят е добър и за възрастните: намалява кръвното налягане, балансира сърдечния ритъм и намалява тревожността.

Оранжево

Меките нюанси на този цвят също са добра идея за детската стая. Оранжевият цвят излъчва топлина, жизненост и положителни вибрации. Той ще помогне на детето ви са се почувства по-уверено и самостоятелно.

Лилаво

Този цвят се свързва с творчеството, поради което е идеален за стаята на детето. Символизира увереност, амбиция и авторитет.

Ако това е вашият избор, със сигурност ще вдъхновите детето си и ще увеличите неговата креативност.

Назад
Напред