Съвети от Рая Тойс при избор на акумулаторна количка

акумулаторна кола

Несъмнено за много деца акумулаторната кола е истинско щастие. Тази така желана от всички малчугани играчка е много интересна за тях. Има огромен избор между различни модели джипове, мотори и бъгита. Съществуват специфични неща, за които трябва да внимавате, когато избирате подходящ модел за вашето дете. 

Избор на акумулаторна кола според възрастта на детето

Препоръчва се да изберете детска електрическа кола въз основа на възрастта на детето. Малките деца изискват повишено внимание и голяма безопасност. По-големите пък искат мощен и бърз електрически автомобил, който трябва да се разгледа по-внимателно преди закупуване.

Имате избор от електрически автомобили на батерия не само на четири, но и на три и дори две колела. При някои модели е налично дистанционно управление за контрол от страна на родителя. Колите за по-големи деца могат да ускорят до скорост от 4-7 км/ч, като някои имат клаксон, LED осветление, вградено радио и способността да се движат не само напред, но и назад.

При децата от по-голяма възраст има желанието да имитират възрастните във всичко. Поради тази причина акумулаторните колички за по-големите са направени максимално приличащи на моделите за възрастни, като е повишена и тяхната функционалност.

Акумулаторни колички

Важни индикатори за акумулаторната кола

От онлайн магазин Raya Toys дават информация за какво да гледате при закупуването на детски електрически колички:

  • Мощност на двигателя – по това ще разберете колко бързо може да се движи модела, който сте предпочели;
  • За най-малките шофьори, до 5 годишна възраст, пластмасовите колела са доста подходящи. С тях спокойно ще може да се използва акумулаторната кола вкъщи или на улицата, стига тя да няма неравности. Ако колата ще се използва повече във външни условия, е по-добре да изберете гумени колела. Те са по-устойчиви на износване;
  • Батерия – проектирана с различни опции за капацитет. Важно е да се помисли за скоростта и теглото на водача, както и неравностите на пътя. Всичко това се отразява на нейната бързина на изразходване.

Как правилно да я използвате 

Батерията ще живее по-дълго, ако се използва правилно. Тя трябва да бъде напълно заредена преди употреба. Ако акумулаторната кола се използва за 1 час, тогава трябва да презаредите за 8-15 часа. По-добре е да го направите веднага. Батерията е предназначена средно за 300 презареждания. Подобно на всяка друга, вредно е да не работи дълго време. Ето защо, ако няма да използвате акумулаторната кола, заредете батерията след 5-6 месеца.

Има огромно разнообразие на пазара, така че следвайки тези съвети, лесно ще се ориентирате за най-подходящия модел за вашето дете!

Назад
Напред