Шест предимства на детските дървени играчки

дървени играчки

Детските дървени играчки имат безброй предимства, поради което са често срещан избор за отговорните родители. Дървесината е устойчив материал, който не съдържа опасни вещества и може да бъде върнат в природата чрез преработване.

В много отношения детските дървени играчки са за предпочитане пред играчките от други материали. Въпреки че пластмасовите играчки са по-разпространени заради по-ниската си цена, моделите от дърво винаги са за предпочитане.

Ако още се колебаете дали да купите дървени играчки за вашето дете, вижте кои техни предимства заслужават вашето внимание:

  1. Безопасност

От съществено значение е всички играчки, които влизат в контакт с малкото дете, е да са безопасни. Бебетата обичат да поставят всеки предмет в устата си, а много пластмасови играчки съдържат химикали и други вредни вещества.

Дървените играчки от своя страна са естествен материал, който е напълно безопасен. И все пак, ви препоръчваме да купувате дървени играчки от сигурен доставчик, а не втора употреба или от съмнителни сайтове и магазини.

  1. Издръжливост

Дървените играчки са издръжливи и се чупят изключително рядко. Когато пластмасовите играчки се счупят, те често оставят остър ръб, който би могъл да бъде опасен.

  1. По-прост дизайн

Игрите с дървени играчки разпалват въображението, защото са с по-прост дизайн и изчистен вид. Когато играчката е твърде шарена, със звуци и светлини, тя разсейва малкото дете и ограничава въображаемата игра.

Свръхсимулацията, до която водят механизираните и музикални играчки, най-малкото уморява малките деца. Твърде модерните играчки носят безпокойство. След игра с тях детето плаче повече и заспива по-трудно.

Дървените играчки нямат бутони, не издават силни звуци. Това ги прави подходящи за спокойна и тиха игра. Те също така насърчават фините двигателни умения и подпомагат развитието на речта.

Докато малкото дете се развива, то ще създава своите герои и истории за дървените си играчки. Тъй като те не са музикални, детето ще издава повече звуци и ще извършва повече движения. А всичко това е важно за неговото развитие.

Винаги е добре, когато децата могат да си фантазират. Много дървени играчки са с „отворен край”. Те могат да бъдат няколко неща едновременно, а някои не носят никаква информация какво всъщност представляват. Когато детето държи такава играчка, то събужда креативността и фантазията ви.

  1. Естетика

Дървените играчки също така са много по-естетични от пластмасовите. Дървото пасва по приятен начин във всеки декор. Въпреки че става въпрос за играчки, е важно каква атмосфера създават. Докато пластмасата се набива на очи, дървените предмети имат по-минималистичен външен вид.

  1. Приятно усещане за сетивата

Дървото поема температурата на ръката и обикновено ухае приятно. Това, разбира се, е преимущество за малкото дете. Усещането да държите дървен или пластмасов предмет е различно. И сме сигурни, че и на вас би ви било по-приятно да държите в ръка играчка, изработена от дърво. Направете си един експеримент и сами ще усетите разликата.

  1. Екологично решение

Както вече казахме, дървените играчки са по-екологични от пластмасовите. Освен че лесно могат да бъдат преработени, при производството им не се отделят вредни вещества.

Нормално е да се питате дали детето ви ще хареса дървената играчка, ако досега не сте му купували такава. Направите ли го веднъж обаче, вероятно ще смените всичките му играчки с такива от дърво.

Назад
Напред