10 причини за бебешкия плач

бебето плаче причини

Звукът на бебешки плач е почти невъзможно да се игнорира. Той провокира спешна реакция от страна на мама и татко. Детето зависи изцяло от вас и всеки родител иска да направите всичко възможно, за да спрете плачът бързо и ефективно. Очевидно детето ви не може да ви каже какво се е случило. Затова е добре да научите поне малка част от езика му. Ето топ 10 причини, поради които бебето ви плаче много.

1. Глад

Една от основните потребности на вашето дете, за която трябва да се грижите, е гладът. Когато тази нужда не е на лице, вашето бебе ще плаче.

2. Мръсен памперс

Установено е, че повечето бебета просто не могат да понасят мръсните памперси. Бебетата съобщават за този дискомфорт, като плачат. Такъв плач може да се появи, дори по време на сън. Веднага щом мокрият памперс се смени, бебето ще се успокои и ще заспи.

3. Обрив в областта на памперса

Обривът в областта на памперса може да накара бебето да плаче. Ако забележите зачервена или възпалена кожа, използвайте специални средства за грижа по бебешката кожата. Може да се обърнете и към детския лекар за допълнителни препоръки.

4. Зъби

Ако бебето е на 6 до 8 месеца и често плаче, това може да се дължи на никненето на зъби. Зъбите могат да причинят много дискомфорт и болка.

5. Умора

Когато децата са преуморени, не знаят, какво да правят и накрая плачат. Може да им е трудно да заспят и са склонни да хленчат и плачат.

6. Бебето има проблеми с корема

Проблеми с газовете или колики, също могат да доведат до много плач при малките деца. В случай на колики детето може да плаче неутешимо в продължение на няколко часа. Ако бебето плаче веднага след хранене, това е признак на стомашен проблем. Основната причина за коликите е въздух, който навлиза в коремната кухина, а от там, води до болка и дискомфорт. Най-правилното е да изправите успоредно детето и плътно до тялото си. Придържайки го за главичката, леко да подскачате, докато изкара излишния въздух от стомахчтето си, чрез оригване или малко количество храна. Повече за коликите при новородените тук.

бебе

7. Бебето иска внимание

Бебетата не са предназначени да бъдат сами. Повечето бебета искат да са около хората. Ето защо децата често плачат, когато искат да бъдат държани или да се занимават с тях.

8. Необходимостта от бозаене

Малките деца са склонни да пъхат всичко в устата. Това е инстинкт, с които са родени. За да предотвратите по-голяма беля, освен микробите, е важно да го откажете от този навик в ранна възраст.

9. Бебето плаче при много топло или много студено

Когато на бебето ви му е горещо или прекалено студено, може да ви каже това, чрез плач.

10. Бебето е болно

Детето ви не може да каже, че не се чувства добре, затова плаче. Когато детето не е здраво, плачът му ще бъде различен от този, с който сте свикнали. Може да е по-слаб и по-дълъг от обикновено.

Назад
Напред