Разходки с бебето в студено време – какво трябва да знаете

дете

За разходки с новороденото, трябва да знаете няколко важни неща. Много родители не знаят как да обличат дете на улицата и колко време да ходят в прохладните есенни дни. Ако бебето се е родило с тегло над 3 кг, яде добре и наддава, спи много и е активно будно между съня, тогава трябва да ходите на разходки всеки ден.

Ако навън има силен вятър или много ниска температура, трябва да решите сами, дали да отидете на разходка или не. Лекарите препоръчват да се разхождате с бебето по всяко време в продължение на поне 30 минути.

Ако температурата навън не е под нулата, разходката може да продължи час-два. Важно е детето да не е на прекалено студено и е желателно да има обувки, дори под топлата постелка. Когато купувате количка, внимателно подходете към нейния избор. Количката трябва да е топла или да има специален плик за сън с топла подплата.

Дрехите, които трябва да носи бебето

Материята трябва да е топла и за предпочитане естествена. Не е нужно да увивате бебето много. Облечете толкова слоеве дрехи, колкото носите вие. След всяка разходка докосвайте ръцете и краката на бебето, за да разберете, дали са прекалено горещи или студени. Ръководете се от наблюденията си и ги прилагайте по време на следващата си разходка. По такъв прост начин ще намерите средно място в обличането на детето.

Не забравяйте да обличате правилно

Детето не бива да се разболява, само защото не сте съобразили температурата навън, или защото сте забравили някоя и друга дрешка. Затова ръцете, краката и главата, винаги трябва да са топли. Най-лесният начин да настине е ако крачетата му са мокри. За целта, съобразете не само да не го вали дъжд или сняг, но и да не се изпоти прекомерно.

Ако това се случи, въпреки съобразените неща, то много вероятно е да се касае за вирус. Препоръчително е по време на грипна епидемия или бум на есенните вируси, да не излизате много на разходки и да не посещавате обществени места.

Когато избирате място за разходка, имайте предвид, че децата не харесват, когато вятърът духа и замразява в лицата им, снегът навява или вали дъжд в количката им. Може кожата на лицето да се напука и олющи. В този случай направете компрес, върху лицето с отвара от лайка или мента. Задръжте го на засегнатия участък за 3 минути и след това нанесете бебешки крем.

Назад
Напред