Как да накарате бащата да се грижи за детето

баща

За съжаление не всички татковци са нетърпеливи да се грижат за детето си. Само малък процент от бащите, обичат да къпят бебето, да ходят с него на разходки и да сменят памперси.

Ако вашите деца имат такъв татко, значи имате голям късмет. В обратния случай, трябва да се борите с това и да промените нещата към по-добро.

Как да направите това?

Времената се промениха и бъдещите татковци отиват с бъдещи майки, за да гледат бебето си от екрана на ултразвукова машина; да посещават курсове за обучение на бъдещи родители и да присъстват на самото раждане, подкрепяйки своята жена психически и физически. И така дойде времето, когато бащите започнаха да играят ролята не само на носителя на финанси в семейството, но и на грижовния баща, помагащ навсякъде.

Отминаха времената, когато се вярваше, че през първите месеци или дори години, детето се нуждае само от мама, а без татко може. Всъщност, мъжете могат да направят много. Не се страхувайте да се доверите на таткото за гледане на бебето. Той е също така пълноправен родител, както майката.

Научете се да разбирате, че детето вижда модел на семейните отношения. Използвайки примера на баща си и майка си, то вижда каква трябва да бъде връзката между мъж и жена. Детето всеки ден вижда, че баща му ходи на работа, за да печели пари за препитание и по този начин се изгражда неговият мироглед за семейството.

Важно е бебето да разбере, че мама не е всичко за него.

Ясно е, че мама, храна, играчка, топлина и подкрепа за него са под един знаменател. Важно е да разбере от ранна възраст, че почти всички тези качества може да получи и от татко.

Колкото по-рано мъжът в семейството осъзнае важността си, толкова по-лесно ще се установи връзката с бебето. За целта, таткото може да поставя ръка на корема на мама, още докато бебето е в нея. По този начин ще установи една част от връзката, която има майката с детето, преди то да се е родило.

Колегите от benchtalks.com споделиха, че ако мъжът ви чете или е чел списания и книги за грижа за деца, тогава ще ви е по-лесно.

В противен случай споделете с него всичко важно, което четете за децата. Ако той се дразни, че го посвещавате в това, тогава му обяснете, че това е важно и за двама ви. Пояснете, че осъзнаването му за всичко важно, ще опрости живота в по-късните етапи на бременността и след раждането на бебе. Така таткото ще разбере защо жената се буди и посещава тоалетната пет пъти на нощ през деветия месец; какво се случва, когато цяла нощ се измъчва от киселини; защо е препоръчително той да къпе бебето след раждането или поне да помогне да смени памперс.

Когато бебето се роди, не лишавайте таткото от грижите за новороденото. От първите моменти до къпане и храненията, смяната на памперса и разходките, всичко това е отговорност и на двамата родители.

Назад
Напред