Как да изберем подарък за дете

идеи за подарък за дете

Когато се налага да правите избор на подарък за дете, може би разнообразието от идеи донякъде ви обърква, тъй като наистина вариантите са безкрайно много. Особено, ако детето не е ваше и искате да направите добро впечатление на родителите, въпросът придобива още по-голяма сложност.

Това, с което трябва най-вече да се съобразите са възрастта и пола на детето.
За малките бебчета са подходящи различни дрънкалки и гризалки, които се предлагат в изобилие от цветове, размери и материи. Този тип играчки не само изглеждат атрактивно, но всъщност са проектирани със сериозни познавателни функции. Освен, че при дъвкане облекчават сърбежа и дискомфорта при никнене на зъбките, те са с различни текстури и цветове, което е важно за първоначалното натрупване на познания за околния свят. Тези играчки са  универсални и за двата пола. Всяко бебче ще ви бъде благодарно, ако получи такъв подарък.

Ако детето е над три годинки, тогава можете да го впечатлите с различни игри, които насърчават фината моторика и развиват въображението и логическото мислене. Такива са например всички конструктури лего. Многобройните им части служат за изработване на най-различни предмети, което развива отлично творческите заложби на мъничетата. С конструктор лего всяко дете ще се научи по-бързо и да разпознава и назовава цветовете, както и да брои. Конструктурите са подходящ подарък и за момиченца, и за момченца.

Ако искате да впечатлите някой малчуган, можете да изберете и различни оръжия-играчки. Момчетата винаги ще изпаднат във възторг от подобни игри, които им дават възможност да имитират любимите си герои от детските анимации.

Малките принцеси пък са повлияни най-вече от филмчетата на Дисни, в които се разказва за замъци и принцеси. Съществуват страхотни серии играчки с любими герои от тези анимации – кукли, къщи, замъци и разкошни аксесоари за тях.

Друг вариант за спечелване сърцето на малко момиченце е да му подарите кукла, в комплект с кукленска количка. Всяка малка мама ще се радва да се сдобие с бебче и количка, в която да го вози, така както тя е била возена доскоро от своите родители. Ако в комплекта има и дрешки, тогава щастието със сигурност ще бъде пълно.

Универсален подарък и за двата пола са също така приспособленията за игри на открито – комплекти за федербал, тенис, тротинетки, скейтбордове и други.

Назад
Напред