Избор на столче за кола – как да защитим бебето

детско столче кола

Всеки родител се чувства спокоен, когато детето му е в безопасност. Това важи с пълна сила, когато става въпрос за превозното средство. В цял свят е забранено да превозват деца в автомобил, без специално оборудване.

И така, първите модели са създадени още през 1935 г. в САЩ. Те представлявали защитен механизъм и гарантират, че детето няма да разсейва родителите зад волана.

Днес има богат асортимент от столчета, които могат да бъдат класифицирани по различни параметри. Това важи и по наличието на определени функции.

Детето в детско столче, трябва да се чувства абсолютно удобно и безопасно. Ето защо всички автомобилни аксесоари трябва да отговарят на минимални стандарти и изискванията:

– наличието на сертификат за безопасност ECE R44 / 04;

– задължително наличие на високи нива и краш-тест, които показват слабостите на стола, когато детето не е в колата;

– детето в детската седалка трябва да се чувства удобно (при транспортирането му или при смяна на тапицерията – материалът не трябва да се къса или изважда / поставя с трудност);

– не е препоръчително да поставяте бебето до шофьора на МПС, но ако направите това, уверете се, че то е в детската седалка на предната седалка. Важно е детето да не седи с включена, пред него въздушна възглавница и срещу посоката на движението;

– Изберете детско столче за кола с висока седалка: детето ще може да вижда какво се случва наоколо и няма да скучае;

– Материята на тапицерията по седалката трябва да е приятна и мека на допир. Такава не бива да предизвиква алергична реакция, върху нежната бебешка кожа;

– По-важно е закопчаването на коланите да бъде удобно за бързо отваряне / закопчаване, особено в случай на спешност;

– желателно е самият стол да пада лесно от седнало в легнало положение;

– за детето е много важно да има добра подкрепа в случаите на пътуване по криволичеща писта и не бива да е разточително;

– столът трябва да има солиден механизъм, който здраво да го фиксира в колата, а също така да има високи нива на безопасност.

Доброто детско столче за кола не е евтино, но е по-добре да похарчите известна сума пари сега. Добре е да сте сигурни и подсигурени на пътя, отколкото да рискувате.

Назад
Напред