Дамски парфюми с ценни съставки ще ни накарат да се почувстваме специални

дамски парфюми

При разработването на дамски парфюми, парфюмеристите използват, както естествени, така и синтетични съставки. Към синтетични заместители обикновено се прибягва в случаите, когато извличането на естествената суровина е трудно и скъпо, тъй като тя е прекалено рядка. Въпреки това съществуват висококачествени брандове, които държат на естествените етерични масла в своите дамски парфюми. Те разполагат със специални отдели от експерти, чиято основна задача е да обикалят различни части на света в търсене на висококачествени ароматни съставки от природата, които да бъдат използвани при разработването на дамски парфюми. Произходът и естественият характер на вложените натурални етерични масла, винаги се изтъква и е знак за качество на парфюма и белег за престиж на всеки, който го носи.

Кои са най-ценните съставки от природата, които се използват при разработването на дамски парфюми

Наричат уд “дърво на боговете”

Това безспорно е една от най-скъпите уханни съставки, а използването ѝ е знак за ексклузивност на всички дамски парфюми, в които е включена. Много нишови брандове базират ароматните си композиции на уда. Уд всъщност е ароматна смола, която се образува в ствола и корените на дървета, които са били заразени от гъба (Phialophora parasitica). Процесът е напълно естествен, но са необходими 60-70 години за узряването на смолата. Най-голям производител на уд е Индия, следвана от Малайзия и Камбоджа.  За омайния аромат на уд се разказва и в приказките от “Хиляда и една нощ”. 

Естественият екстракт от роза е скъпо удоволствие в качествените дамски парфюми

Уханието на роза е едно от най-популярните в света на парфюмерията. Често обаче се използват синтетични заместители на естественото етерично масло от роза. Само в най-висококачествените дамски парфюми е вложен натурален екстракт от “кралицата на цветята”, известен като “течно злато” заради цената и ароматните си качества. Етеричното масло от 4 вида рози намира приложение в парфюмерията и козметиката, това са роза дамасцена, столистна роза, стамболска роза и бяла маслодайна роза. Розовото масло е една от визитките на България пред света, а страната ни е най-големият износител на ценната суровина в световен мащаб, като осигурява около 70% от него. За производството на качествено розово масло е важно цветовете да се събират ръчно и то рано сутрин, най-късно до обяд. Един литър розово масло се произвежда от 4 тона листенца, а цената му достига рекордна стойност от 7000 евро през 2015 г. 

Натурално масло от ирис се добива трудно и е много ценно

За производството на дамски парфюми се използва и екстракт от цветовете на ириса, но най-ценно е етеричното масло, добито от коренищата на растението. Те се събират, сушат и отлежават в продължение на 5 години, за да се разградят и окислят пълноценно мазнините, които съдържат. В резултат се получават висококачествени ароматни съединения, които придават прахообразна, мека и елегантна нотка в композициите на дамски парфюми, в които е включен естествен екстракт от корените на ирис. 

Дамски парфюми с натурални съставки са белег за класа и изтънченост

Ексклузивното ухание на парфюма, който сте избрали, ще ви накара да се чувствате специални със забележителната проява на вкус. Залагайте на дамски парфюми от доказани брандове, които имат подчертано отношение към подбора на висококачествени естествени съставки за ароматните си композиции. 

Назад
Напред