Бебешки кошари – какво трябва да знаем преди покупката?

бебешка кошара

Колкото повече наближава моментът за появата на малкия човек в семейството, толкова повече тревогите около важните покупки като детска количка и бебешка кошара нарастват. В стремежа си да осигурят на новороденото най-доброто, често пъти родителите се оказват в омагьосания кръг на богатото разнообразие на модели, което единствено ги обърква. Покупката на бебешка кошара е може би едно от нещата, които трябва да избирате много внимателно. Не бива да се заблуждавате, че външният вид е достатъчен, има още толкова неща при избора на бебешки кошари, за които дори не подозирате.  С помощта на консултантите от онлайн магазин BebeLand.net ще ви дадем професионални насоки за нещата, на които трябва задължително да обърнете внимание.

Бебешка кошара или бебешко легло?

Това е първата дилема, която трябва да решите. Сгъваемите бебешки кошари са идеален вариант, ако често ви се налага да пътувате. Те са практични, както за игра, така и за сън, защото имат две нива. Те са подходящи както за по-големи деца, така и за новородени. Тапицерията им е изключително лесна за поддръжка и почистване, а компактните им размери в сгънат вид, ги правят предпочитан вариант за семейни почивки. За още по-лесна употреба и повече мобилност, някои от моделите са снабдени с колелца, благодарение на които може лесно да транспортирате кошарата в желаното помещение. Хубавото при тези модели е, че имат страничен отвор с цип, който дава свобода на детето. Тези бебешки кошари са практични, защото освен с ниска цена, се отличават с доста аксесоари, включени в нея като например детски матрак, гриф с играчки, подложка за преповиване, сенник, джобове органайзери за аксесоари, музикални въртележки и люлеещ се механизъм, който помага при приспиването.  Някои модел бебешки кошари, които са по-луксозни модели имат и балдахин, който прави визията наистина прекрасна. Съществуват и модели, които може да причислим към т.нар. бебешки легла тип люлка. Освен с красив дизайн, те се отличават с много опции за употреба – регулиране на височината, кошче за бебето, кош за играчки и разбира се най-важното – люлката, благодарение на която лесно ще успокоите вашето дете или пък ще му помогнете да заспи по-бързо. При сгъваемите бебешки кошари имате богат избор на дизайн и цвят според предпочитанията ви или в зависимост от пола на детето.

бебешки кошари бебеленд

Друг без съмнение стилен вариант са кошарите тип бебешки легла или такива модели, които в бъдеще лесно може да трансформирате в детско легло. Те са по-здрави и са предназначени за по-дълга употреба във времето. При този вид бебешки кошари отново имате избор на визия. Ако сте привърженици на семплата визия, ви препоръчваме бебешко легло тип люлка, което може да се използва и за стабилно легло, и за люлеене на бебето. Трансформиращите се в юношеско легло бебешки кошари са може би най-предпочитания вариант от родителите. Те също предлагат опция люлка, но имат шкафчета, подходящи за съхранение на бебешки принадлежности и дрешки, до които да имате бърз и лесен достъп. От ляво или отдясно пък е разположен функционален плот за повиване.  При някои модели в комплектът е включен детски матрак, но в повечето случаи той е допълнителен аксесоар, което е плюс, тъй като ще можете сами да изберете най-добрия модел за спокойния сън на детето ви.
На който от изброените варианти да се спрете, не забравяйте едно – комфортът на детето ви и неговата безопасност са на първо място. Затова ви съветваме да се доверите на доказани производители и магазини, които гарантират качество и изработка, съобразена с безопасността на детето. Посетете онлайн магазин bebeland.net, където ще отриете бебешки кошари на водещи марки – Dizain Baby, Lorelli, CANGAROO, MONI и др.

Назад
Напред