Бебешката стая и нуждите на бебето

бебета

Дали няколко бебета или само едно, важно е да организирате стаята още преди самото раждане.

Детската стая е едно малко кътче за всяко бебе, което сега се е появило на този свят и е време да се срещне с всичките му странности. Ваша задача е, да организирате стаята по такъв начин, че то да може хем да спи спокойно, хем да може да играе и да се радва на бебешкото си време.

Един важен фактор, които трябва да вземете под внимание е, бързият растеж на вашето бебе/бебета. Стаята трябва да може лесно да се приспособява към техните нужди. Забравете да ги напъхате в най-малката стая или на тавана. Колкото повече място, толкова по-добре.

Подготовка на стаята за бебета

Ако имате възможност, изберете тиха и слънчева стая, разположена близко до спалнята ви или поне на същият етаж.
Всеки знае, че за бебета е добре цветовете да са колкото се може по-светли и меки. Това важи за стените и мебелите. Вие също трябва да се насочите в тази посока.
За да избегнете всякакви алергични намеси, поставете паркер или плочки, но не и мокет.

Изберете осветление с възможност за затъмняване. Ще видите с напредването на годините, колко добре може да ви се отрази това.

бебета

Бебешки нужди.

Ще ви трябва детско легло с решетки и матрак. Когато ги избирайте, оглеждайте се за възможност за настройки във височината. Така след време, няма да се налага да се навеждате толкова надълбоко.

В първата годинка, може да поставите и люлка в стаята. Бебетата обожават да бъдат полюшвани, докато заспят. Изберете внимателно моделът, които е най-подходящ за вашата стая.
бебета
Музикална играчка за леглото е предпочитан избор за незаспиващи деца. Шкаф за играчки с подходящи размери също не е излишен. Намерете си и плот за повиване, докато още поставяте пелени. Ще видите колко е полезен, особено ако имате няколко бебета.

Нещо удобно за кърмене – фотьойл или канапе. Може дори да експериментирате с нещо различно.

бебета

По-големи бебета.

Вашето бебе ще продължава да расте, което означава, че с него и неговите нужди.
Помислете за килим за игра – от онези с пътищата и колите (ако имате момче).
Скрин за играчки или шкаф с чекмеджета е предпочитан и при двата вида бебета (момче, момиче). Малка детска библиотечка, точно като онези по филмите с размера на детето и с книжки за оцветяване.

А виждали ли сте как си правят чаено парти? Помислете и вие за малка маса и няколко стола, само докато малчугана е още малък.

Закачалка, която да научи малките, че трябва да бъдат подредени и примерни.

бебета

Назад
Напред