8 Важни съвета за избора на бебешки дрешки

бебета

Избора на дрехи за бебета изобщо не е толкова лесен, колкото си мислите.

Дори да си мислите, че просто взимате някаква дрешка от магазина с размер за бебета – мислите грешно! Бебешката кожа е много деликатна, трябват само качествени материи, които да не предизвикват дразнене. Не се знае от коя смотана дрешка детето ви може да развие нещо нежелано – алергия, дразнене по кожата и други.

дрехи за бебета

Ето за това сме ви подготвили 8 съвета как правилно да подходите към избора на дрешки за бебета.

Без значение дали става дума за вашето бебе или за подарък, няма как да сбъркате по този начин.

1.Винаги избирайте дрехи за бебета от естествени материи, без изкуствени примеси. Нещо от сорта на 50% памук, 50% полиестер или други подобни – забравете! Остава само памучни дрешки. На много малко места се продават смесени бебешки дрешки, така че вероятността да улучите комбинирана дрешка е малка. Все пак, четете етикета и винаги опипвайте дрешката. Може да използвате и вълнени дрешки за зимата, но бъдете сигурни, че са от естествена вълна и не създават боцкащо усещане по бебешката кожа.

2. Ако разполагате с повече финанси или дори като възможност, може да използвате еко текстилови дрешки. Те са качествени бебешки дрехи, за които се изисква специален сертификат, че тъканите, без значение памук или вълна, не са обработвани с вредни за бебета бой.

Вижте също – Избор на дрешки за зимните месеци

3. Дори и най-фините и меки на допир дрехи за бебета, изработени от най-фината изкуствена материя, могат да причинят алергични реакции. Няма какво да се чудите – не купувайте бебешки дрехи с изкуствени материали по тях! Дори да не са за вас, всяка грижлива майка, ще провери етикета и щом види, че половината е найлон – ще го изхвърли.

Ами за след употребата на дрехи за бебета?

4. Етикета е точен – 100% вълна или памук, има обаче още един тест, които дрешката трябва да мине за да бъде обозначена като качествена – пускането на боя. Ако дадена бебешка дрешка пусне боя при първото изпиране – незабавно се отървете от нея. В нея явно има някакви химикали или вредни бой, но дори някой да ви каже, че това не е проблем, подходете с много голямо внимание!

5. Избягвайте дрехи за бебета със щампи и апликации. Всъщност, имаме една статия, която е за подаръци за бебета и в нея ви бяхме казали за дрешки със щампи. Доста объркващо спрямо сегашното ни изказване, нали? Добре, ето какво може да направите – вземете бебешка дрешка със щампа, направете една снимка на бебето, цяла фото сесия ако искате и приберете дрешката. Никой никъде не е казал, че бебето трябва да носи дрешката постоянно. Тя е направена повече за забавление от колкото за постоянно ползване.

Избягвайте дрешки със щампи и различни картинки по тях, не се знае как могат да подействат на бебешката кожа.

6. Ако обаче наистина сте любители на закачливите бебешки дрешки, може да изберете дрешка, която няма нещо опасно за здравето нещо по нея – копче, дантела и други.

7. За да сте абсолютно сигурни, че вашите бебета са напълно здрави и дрехите не са главен фактор за проблеми с кожата или здравни проблеми – гладете всичко в първите няколко месеца от раждането.Дори и връхните. Това е като допълнителна дезинфекция, а щом се отнася до прането, перете отделно връхните, бельото и завивките.

8. Ако все пак, дрешката предназначена за бебета която сте купили премине всичките ни тестове, но вашето бебе има обриви или зачервени петна – вижте перилният препарат. Сменете го веднага, консултирайте се за по-добър, предназначен за бебета и ако използвате омекотител, изберете някой,съобразен с бебешката кожа.

Назад
Напред