5 технологии за модерно отглеждане на бебета

бебета и технологии за отглеждане

Да си родител на бебета в 21 век може да е трудно за някой хора.

Има изключително много неща, които могат да ви затруднят, още повече ако сте сам родител или нямате време да обръщате голямо внимание на всички детайли около децата си (което понякога може да е и фатално).
Но, все пак живеем в 21 век и има толкова много неща, които могат да са ви от полза при отглеждането на бебета.
Замислете се, колко по-лесно може да е вашето ежедневие с бебе или бебета, когато имате някой от тези неща или дори намерите решение за други проблеми.

1. Самозатопляща се бутилка за мляко за бебета.

Как така една бутилка, ще се затопля сама? Вече има толкова електроника навсякъде, че може да се постави дори в бебешка бутилка? Не, тук нещата са много по-прости.
Както знаете, всяка компания която е в бебешкият бизнес и по-конкретно допир с кожа, хигиена и други, трябва да направи всичко възможно нейният продукт да е безопасен.

бутилка за бебета

Точно такава е и бутилката Iiamo go (ямо го). Тя използва специален съд пълен със вода и сол, които при разклащане създава химична реакция и така млякото в бутилката се затопля. За 4 минути може да получите мляко с максимална температура от 37 градуса. Доста по-бързо от включване на котлона и чакане и проверяване на млякото.

Това което не можахме да намерим обаче е, как стои въпроса със специалният съд за затопляне. След като го използвате веднъж ли го изхвърляте или може два, три пъти? Как се снабдява с нов, колко струва?

2. Withings smart baby monitor

Това вече може да е доста познато, дори на бебетата. Монитор за бебета, не е нещо ново, но тенденцията показва, че те постоянно се подобряват и подобряват. Понякога може да се окаже трудно да избереш. Най-простият е бебефона, които просто си издава звук когато чуе бебето да плаче.

Този обаче, този е като „ферарито на бебефоните“. С цена около 200лв, този монитор е нещо което съчетава камера, говорител и различни сензори само в една джаджа. Може да виждате на камерата какво прави, каква е температурата в стаята и влажността.

бебета


Може и да говорите през микрофона на телефона и бебето да ви чуе. Дизайна е наистина интересен, защото е нещо което се вписва в интериора. Не привлича много внимание (бебешко внимание), а върши толкова много.

Може да разгледате подробното му описание тук

3. Beaba babycook – навлизаме в храненето за бебета.

Това е толкова болна тема за всяка майка – хиляди рецепти в интернет и от познати, хиляди методи, хиляди уреди. Този обаче, може да се окаже различен от тези за които сте чували. Той представлява малка станция за приготвяне на бебешка храна от 4 различни състояния – готвене на пара, пасиране, размразяване и притопляне.

Това може да се използва и от голямата версия, която има още една кана от другата страна и така може да приготвяте яденето за всички бебета. Всяка кана, без значение кои продукт искате е с обем от 1100мл и може да бъде поставена само с една ръка.
Ако дори нямате и рецепти – уредът идва с книга с рецепти.

 

4. Mimo smart baby monitor – Умна бебешка дрешка за спане.

Ако сте любители на следене на жизнените си показатели с гривни и различни сензори, то това ще е първото нещо което искате да си купите, след като имате бебета – дрешка за следене на съня от 0 до 3 месеца.

Тук дрешката изпраща информация за дишането на бебето и няколко други елементарни стойности (дали диша и прочее). Лошото при това е, че за цената от 200 долара, може да си вземете камерата от точка 2 и ще имате дори и камера за следене на бебета. Идеята на дрешката обаче е, да следи вътрешните показатели на бебето.

Зелените ленти играят ролята на сензор, а щом закачите малката костенурка тя автоматично се свързва с вашият смартфон и ви изпраща информация.

Вижте също – 5 проблема при избор на бебешка количка

5. Вашият смартфон – таблет.

Това може да е малко странно, но ако отворите магазина на смартфона си, ще видите колко много приложения има за бебета и от колко може да се възползвате.
Там има приложения за всичко – когато имате таблет, може да рисувате с детето си. Използвайте приложение за бял шум за да го приспите когато сте в приятели и обстановката е малко по-шумна. Възможностите са безгранични, а най-хубавото е, че много от тях са безплатни.

Може да посетите и страницата за бебешка храна

Назад
Напред