5 странни и чудати способности на бебетата

бебенце

Всички знаем колко са сладки нашите бебета, докато са още малки.

Веднага след като се роди вашето ангелче, акушерката и докторите и дори хората около вас, ще ви напомнят, че бебето е прекалено слабо и му трябва постоянна родителска защита от новият свят в които се намира. Това донякъде е така, но всички бебета очевидно разполагат с тези 5 „способности“ които могат да ви се сторят доста чудати.

бебета
Всички знаем колко са сладки нашите бебета, докато са още малки.

Всички бебета могат да плуват.

Това не трябва много да ви учудва. Все пак докато бебето е в утробата на мама, то се намира във „вода“ или консистенция близка до нейната. Ако не вярвате, че бебетата могат да плуват, през 1932 година, шведски учени решили да потопят 36 бебета във вода и да видят какво ще се случи (доста страшна мисъл). За учудване обаче бебетата можели да плуват и инстинктивно задържали дъха си. Дори се радвали.

Дали това опровергава израза „никой не се е родил научен“ ? Ние губим обаче тази способност след шестият месец.

Децата са способни на регенерация.

Това бихме го оприличили малко като фантастична наука и недоказано. Става дума обаче само за върха на пръстите. Ако детето ви си е „изгубило“ пръста, притиснете го с бинт и след няколко седмици, ще е зарастнал. Това се е случило на американският лекар д-р Кростофър Алън и неговият 2 годишен пациен. Малко странен случай, но разрезът не трябва да излиза от ръба на нокътя.

Не ви препоръчваме подобни експерименти, отидете на лекар при подобна ситуация и то веднага.

Захарта има различен ефект при бебето.

Предполага се, че организмът на нашит бебета и деца до 4 годишна възраст може да поеме повече захар и дори им действа успокояващо. Трябва да ви предупредим обаче, да не опитвате това на своя глава или да си мислите, че може да го използвате всеки ден! Консултирайте се лекар, ако имате проблем.

Бебетата са тип дрога за майката и нейният мозък.

Още от самото забременяване майката започва да произвежда различни химикали (такъв е човешкият организъм) като първият вероятно е окситоцин. Това е химикал, които успокоява организма, а щом усетите допира на бебешка кожа, майката произвежда седем пъти повече от този химикал, което предизвиква и чувството на еуфория.

Бебетата могат да общуват с кучета.

Това бихме го нарекли нереално и преувеличено, защото се смята, че не ги разбират напълно, но могат да усетят и разгадаят кучешката емоция само по снимка.

Има доказателства, че кучетата се държат различно с бебета и възрастни хора. Може да видите и сами, дали ако имате куче бебето и то се разбират по-добре и са приятели.

Назад
Напред