Първите 5 симптома на бременност

бебета

Понякога се случва да има и непредвидени бебета. Ето 5 признака по които да познаете, че сте бременна.

Спиране на месечният цикъл.

Това винаги се е знаело, но няма нищо лошо да го споменем. Причината поради която го казваме е, че има редки случай в които дори след като се знае, че жената е бременна тя пак продължава леко да кърви. Ето защо е добре да се видят и другите симптоми за бременност.
Ако обаче се притеснявате и знаете, че сте бременна, отидете до вашият гинеколог и обсъдете нещата с него, за да няма неприятни изненади за бебето.

Гадене и повръщане.

Гаденето при жената се проявява когато е бременна, но може да е в различни етапи. Късна, средна или ранна бременност. Това е напълно нормален процес и може да потърсите информация за облекчаване на гаденето.
Трябва да знаете, че не е доказано колко често ще повръщате защото имате няколко бебета.

Умора и повишена чувствителност.

От това по-нормално известие че имате бебета няма накъде! През първите три месеца вашият организъм се променя значително и е напълно естествено да се чувствате преуморени. Повишено ниво на хормони, искате да ядете и да убиете дори половинката си, защото и вие не знаете. Това са напълно естествени признаци на бременност.

Вижте също – Спането при бебето. Ритуали и методи

По-често посещаване на тоалетната.

Основен ранен симптом на бременност. Започва да се изяснява през първите 6 до 8 седмици. Ако чакате две бебета, посещенията на тоалетната може да са по-чести.

По-болезнени и чувствителни гърди.

Дори по филмите сте виждали как жените с бебета имат по-големи гърди. Уголемяват се, вените изпъкват и зърната потъмняват. Стават и изключително чувствителни на допир. Трябва да предупредите вашата половинка да не се заиграва много с тях. Те се променят за да могат да хранят вашето бебе.

Има и няколко други признака, които показват бременност.

Усилване на вагиналното течение. Това което ще ви направи най-голямо впечатление е че няма болка или дразнене.

Имате промени във вкуса и обонянието.
Случвало се е жени да казват, че имат метален вкус в устата. Най-често обаче се изявява желание за нови вкусове, които преди не сте могли да ядете. Може да се случи дори обратното – да загубите вкус към храната. Когато говорим за обоняние, може дори да не понасяте вече редица миризми.
Ако обаче нищо от гореописаното не е близко до вашето, най-добре е да посетите близката аптека. Там се предлага богат асортимент от всякакви средства за проверка за бременност и веднага може да видите резултата, дали ще имате бебета или не.

Назад
Напред