5 проблема при избор на бебешка количка

бебета

бебета

Без значение колко бебета имате, да купите бебешка количка, може да се окаже по-трудно от колкото си мислите.

Още преди бебето да се е родило, вие вече сте събрали добро количество бебешки принадлежности. Дрешки, купички, лъжички, столчета и бебешка количка. След като родите, едва ли ще имате някакво време да ходите по магазините и да търсите каквото ви е нужно в първият месец.

Не бързайте да купувате бебешка количка, още след като чуете новината за бебета, а по-скоро изчакайте до третият месец, преди раждането. Така ще сте сигурни, дали ще ви трябва единична количка, двойна или тройна.

Основното към което трябва да се насочите за избора на бебешка количка е – сигурност, стабилност, функционалност и цена. Всякакви други нужди са изцяло индивидуални. Нека да започваме.

Най-скъпата количка за бебета е най-добрата?

Няма значение в кои магазин, ще влезете, продавачите или консултантите винаги ви предлагат най-добрите модели с най-много безсмислени екстри с най-високите цени. Това, че е най-скъпата количка в магазина, не я прави непременно най-добрата! Защо? Защото всяко семейство има своите изисквания. Размера например е често желан, за хора в малки жилища. Тези които живеят на село и имат къща с двор, едва ли ги интересува дали количката може да е по-малка. Всичко е въпрос на нужди.

Марка бебешка количка.

Това, че една марка е прекалено силно рекламирана – по телевизия, интернет и дори вестници, не е никакъв признак, че тя е най-добрата за вас. Марката е лично ваш избор. Мислете от гледна точка на практичност, на удобства за вас и вашите бебета, а не дали марката на количката е някаква от телевизора.
Изключение правят случаите, само и единствено ако количката запълва всички ваши нужди, на прилична цена и е точната марка която искате.

Реалното значение между зимна и лятна бебешка количка.

Тук марката не играе никакво значение! Всеки производител има летни и зимни бебешки колички. Съществената разлика при тях е, че зимните са изцяло за бебешко спане, без много движение. Те са по-тежки и дори в брошурите се представят като всекидневни с по-голям процент на използваемост, те понякога са тежки и затрудняват майката.

Вижте също – Правилният избор на бебешка количка

Не всичко е изгубено обаче. Тези колички често са пълни с функционалности. Превръщат се в столче за кола или тип легло. Лятна бебешка количка от друга страна е по-лека и маневрена, но няма толкова много допълнителни функции. Не че всички бебета се интересуват дали на бутащият количката му е удобно.

Изборът на вашият тип бебешка количка.

Една бебешка количка трябва да пасва колкото на вас, толкова и на вашите бебета. Изберете количка, която ще може да е удобна за всяка разходка – парка, мола, съседката и прочее.

Количката може да е огромна, широка с достатъчно място за спане на бебето – идеален избор за разходка в парка.

Лека и маневрена количка е отличен избор за градска среда – автобуси, между блокови улици и градски транспорт. Трябва да е лека, маневрена и все пак на бебето да му е удобно. Допълнителни амортисьори или меки гуми понякога не са излишни.

Две от нещата при бебешките колички обаче е най-често избирано – компактност и смяна на позицията на бебето. По отношение на компактност ни разбрахте, но за позицията на бебето – да кажем, че вашите бебета са будни и искат да опознават наоколо. Надигате гръбчето на количката и хоп, вашето бебе стои спокойно и се озърта наоколо с палав поглед. Доспи му се – хоп, вече гръбчето е свалено и вашето бебе може да поспи.
Прекалено много аксесоари за бебета.

Веднага най-съществените са – дъждобран, слънчобран, коша за покупки и дори ръкавици за бутане. Помислете обаче, дали от цялата еуфория покрай бебето не прекалявате? Харчите безразборно парите, чудите се кое ви трябва, без дори да вниквате по-дълбоко в смисъла и дали дори ще го използвате.

Инвестирайте в здравето и спокойствието на бебешката количка. Тя е предназначена колкото за вас, толкова и за вашите бебета.

Назад
Напред