4 Занимавки за развитие на бебето

бебета

Първите 12 месеца за нашите бебета са най-образователни.

В тези 12 месеца, бебето се сблъсква с голяма част от света около него. Естествено, не всичката, но и това, ще стане. И в предишни статии сме ви казвали, че общуването на бебета с родителите помага много за тяхното развитие. Така те се научават на нови неща от света, а и са по-сигурни, когато мама или татко им помагат. Може вече да сте опитвали нещо – игри, разговори, такива неща с които да накарате бебето или да говори или да ви обръща внимание. Ние, ще ви предоставим 4 различни занимания за вашите бебета, които да помогнат за тяхното развитие.

бебета

Тренировки за зрението на бебета.

Изключително просто занимание, дори няма да боли. Вземете предмет – играчка, кукла или изобщо нещо, което да привлече вниманието на бебето. Започнете да го движите бавно наляво и надясно и ако бебето реагира на движението, значи участва. Продължете да движите играчката в кръг, но не прекалено бързо. Това си е една проста гимнастика за зрението. Все пак в тези ранни месеци, нашите бебета не са се развили и всяко упражнение помага. Дори въртенето на очите.

Различните материали около нас.

Това дори няма как да го избегнете. За да стимулирате сетивата на бебето, давайте му да пипа различни материали – найлон, пясък, дърво и прочее. Така, то ще започне да разбира по-добре кое какво е. Дори когато го къпете в банята, оставете го да опипа водата, нека да разбере, че не може да ходи по нея. Това важи и за храната. Знаем, че първата ви мисъл е как бебето хвърля храна и цапа всичко, но това няма да е постоянно. Оставете му хляб, царевица и други видове храни за да ги опипа. Нека да свикне със света около него.

Бебета и старите трикове за топло, студено, сладко, солено.

Вече ви казахме, че говоренето е много важно нещо при бебетата. Така техните разговорливи умения, ще се повишат. Показвайте им когато нещо е топло, студено, шумно, солено и прочее. Това вероятно и вашите родители са ви го правили, но никога не сте си давали сметка, колко важно е всъщност. Така, бебето, ще може да развива и неговите сетива.

Трениране на паметта на бебета.

Това може да започнете след шестият месец. Вземете любима играчка на детето (или тази, която е в него в момента) и я скрийте пред него. Така, то ще се опита да покаже къде е играчката. Повторете играта няколко пъти, като криете на различни места играчката – зад гърба си или до шкафа.

Като допълнителен съвет номер 5, когато бебето е вече на годинка, започнете да тренирате и речевите умения. Показвайте му нещо докато сте на разходка например и обяснявайте. Това е кола, листо, куче, човек и прочее. Супер лесни упражнения, защо не опитате?

Назад
Напред