3 основни проблема при самотните майки

самотна майка

Няма как да си самотна майка с бебета и да нямаш проблеми!

За съжаление обаче, все по-често се срещат самотните или в последствие разведени майки. Дори това да не е решение по ваше желание, добре е да сте наясно какви биха били последствията от това да си самотна майка с бебета.

Веднага може да се сетите за трудностите в отглеждането – воденето по доктори, заместване от работа, недоспиване и други основни проблеми. Естествено, това е едно тежко изпитание за всяка майка и ще трябва да го извървите, ако искате вашето бебе да расте щастливо. Все пак има 3 основни проблема, които могат да обърнат майчината усмивка, когато тя е самотен родител.

Останалите родители и техните бебета.

В началото може и да не възприемете добре статуса „самотна майка“. Ще трябва винаги сама да ходите на родителски срещи, рождени дни, но да не забравяме, че на всяко от тези мероприятия, ще има семейни двойки с бебета. Това може доста да ви демотивира. Вие обаче трябва да забравите за отчаянието. Стегнете се, усмихнете се и правете всичко в името на бебенцето ви. То не трябва да изпитва вашата тъга, а ако вие му показвате радостите от живота и то ще им се радва и няма да усеща липсата на баща.

Празниците.

Има редица семейни празници, които ще трябва да преживеете без бащата. Гарантирано, такива моменти, ще ви създадат само мъки и тревоги, защото другите бебета имат двама родители, а вие сте сама. Това обаче не трябва да ви отчайва!

Направете нови традиции. Една лесна например е, всеки празник (семеен) посещавайте различна туристическа дестинация. Това е отличен заместител на тъгата, а и ще видите някое ново място.

Родителите на бащата на бебето.

Дали раздялата е била по желание или не, добре е да запазите добри отношения с тях. Не се знае кога могат да ви помогнат, защото имате дете от техният син, но ако пък са прекалено „злобни“, може да си изпатите. Запазете добрите отношения с родителите на бащата в името на вашите бебета. Едва ли има положителна страна в това да си усложните отношенията с родителите на бащата.

Назад
Напред