10 идеи за подарък на бебета за първи рожден ден

подарък за първи рожден ден на бебе
Да намерите подаръци за бебета вече е толкова трудно!

Възможности всякакви – интерактивни играчки, обезопасени играчки под формата на течни вещества, подобрени играчки от миналото и какво ли още не. Като разделим и колко производители на подобни играчки има, мисията направо става невъзможна. А ако са няколко бебета и трябва да избирате за тях, тогава портфейла ще ви се изпразни много бързо. Нека обаче да погледнем към 10 примера, които да ви дадат някоя идея за подарък за бебе.

бебета
  1.  Доказалата се плюшена играчка или кукла.

Гарантирано няма начин да сбъркате с това. Всяко малко дете (говорим за деца на една годинка) ще се зарадва на една плюшена играчка или някоя кукла с интересни дрешки. Може да платите малко повече и да вземете някоя с музика в нея или с малко повече функции.

Ако имате притеснения относно материята, дали няма опасност от алергия при детето, може да се обърнете към продавач консултантите (ако се намирате в реален магазин) и да се поинтересувате за всички детайли на играчката.

2. Обувки за прохождане

Това е по-скоро подарък за родителите. Бебето може да им се радва известно време, но те намират много по практично приложение от подаръчно. Ако имате затруднения с избора на продукт, знайте, че ортопедите препоръчват най-вече подметката да е мека и да са максимално леки. Не трябва да тежат на още малкото краче и да не го стягат прекалено.

3. Музикална играчка за бебета.

Странно, но отново се връщаме на първото заглавие. Като започнем от обикновен музикален инструмент и стигнем чак до някоя интерактивна играчка с бутони, различни песнички и записване на какви ли не звуци.
Ако става дума за нормален музикален инструмент, добре е да знаете, че подобни детски играчки са били дискутирани много пъти и се смята, че влияят развиващо на подрастващите. Не забравяйте също, че не трябва да има малки частици, които могат да бъдат лесно погълнати или загубени. Във вторият вариант, играчката евентуално ще стане безинтересна за бебето.

4. Бебешки дрешки

Тук може да изпишем цяла нова статия по темата. Златното правило винаги е – при закупуване, дрешката да е за деца с 6 до 12 месеца по-големи от това за което взимате (ако взимате за дете на една годинка, търсете дрешки за деца на около две годинки). Така ще се предпазите от връщане на продукт за размер и детето, ще може да го носи по-дълго. Надписи за бебета на тази възраст има много. Сложете надпис, картинка на дрешката или просто изберете нещо интересно и модерно.

подаръци за бебета

5. Ваучер за бебешки продукти.

Това отново е подарък, които не е за бебето, но пък за родителите е от голяма полза. Най-лесният подарък за бебета, защото нито ви интересува размер, нито какво ще е. Идеалният подарък за всеки неразбиращ от бебета, още повече че много магазини го предлагат.

6. Дървени играчки за бебета.

Има толкова голямо разнообразие от дървени играчки по магазините. Може да се спрете на нещо просто и семпло, а може да подходите и към нещо интерактивно – нареждане на купчета с различен краен ефект например. Едва ли има дървена играчка с която да сбъркате.

Вижте също – Подаръци за пораснали бебета – Втора версия.

7. Количка с дистанционно

Ако е момче, някоя детска количка с дистанционно (Това е повече за таткото) която да обикаля около него, вероятно ще е много подходяща. За момиченце, може да изберете бебешка количка с някаква кукла в нея. Колкото по-качествени са подаръците, толкова повече време ще бъде пазена тя и ще остави спомен за след годините. Когато купувате подарък, освен за правилата за безопасност, помислете и за спомените, които може да остави той в детето.

8. Спестовни пари.

Това е еквивалентно на ваучера за магазин, но с тази разлика, че няма бебета, които да се радват на нещото в него. Ще трябва да изчакат докато могат да отворят книжката и ако мама и тати са слагали през годините пари, може да има повече.

9. Рамка за снимки.

Колко бебета имат милиони снимки от които да си изберем? Вземете някоя хубава рамка за бебешки снимки, поставете няколко, а ако сте роднина на бебето, може дори да поставите ваши общи снимки. Толкова много възможности и варианти.

10. Колибка.

Най-нестандартният подарък за които може да се сетите. Онези малки, сладки колибки, типи, които стоят отвън и всички бебета се укриват в тях. Може да изберете и пластмасова къщичка или голяма дървена, но различието в избора, може да се окаже ключов елемент от усмивката на детето.

Назад
Напред