Ядене по време на раждане? За или против?

бременна

Готови ли сте за поредният анализ на тема бебета?

Може и да ви е писнало, но подобни теми са важни за майката и нейните бебета, поради простата причина, че голяма част от изследванията и анализи са правени преди много години. Някой от тях не са актуални днес, не отговарят на някой стандарти или дори звучат нелогично.

бебета

Днешната тема, ще е за яденето по време на раждане. Странно, нали? Защо да не си хапнете един голям бигмак или някоя баничка докато раждате? Практиката до сега не позволяваше на жените, които са навлезли в първа фаза на раждането да се хранят, поради съображения за сигурност. Когато за последно е анализирана тази тема, се е смятало, че яденето по време на раждане може да доведе до задушаване или проблеми с упойката при нужда от цезарово сечение.

Анализите за бебета обаче се обновяват.

Новият анализ за ядене по време на раждане обаче показва, че консумацията на богати на въглехидрати храни и по-добрата хидратация, помагат на мускулите да работят по-добре и да възстановят своята енергия. В това число включваме и матката. Предполага се, че дават жизнен тласък на майката и нейният престой в болницата, ще е по-кратък. Проучването е било направено в университета Томас Джеферсън, Филаделфия, където са били анализирани 4000 жени с по едно дете, без близнаци и не са били подложени на риск.

Данните показали, че жените оставени да се хранят без задължения или спазване на диета родили 16 минути по-бързо. Бъдещите мами или техните бебета не били изложени на никакъв риск. Изследванията, че ако се яде по време на раждане може да се доведе до задушаване или задавяне заради контракция, произлизат от далечната 1940. Сами се досещате колко е напреднала медицината от тогава.

Това важи ли за съвременното раждане на бебета?

Естествено, майката е временен приемник на нейните бебета и тя трябва да ги храни в продължение на 9 месеца. По реда на елементарната логика, ако майката не е добре хранена, не приема нужните въглехидрати и не се храни правилно има риск за нейните бебета. Обратното е положително – правилно хранене и прием на всички необходими вещества помагат на бебето да се захранва добре. По-просто казано – здрава майка, здраво бебе.

Нашето мнение за въпросното изследване. Не ви караме да ядете по време на раждане. Контракциите са силни и да ядете може да е последното нещо. Приема на вода е най-често срещан метод за подпомагане на родилката по време на раждане. Консултирайте се с вашият лекар, ако мислите че има проблем със здравето ви по време на бременността или по време на раждане.

Тези анализи не са напълно сигурни, ние ви ги предоставяме за информация. Винаги се консултирайте с вашият личен лекар, ако мислите, че има проблем или усложнение. Посъветвайте се и за храните които може да приемате за да имате здраво бебе.

Назад
Напред