Съвети за подреждане на бебешка стая

бебета

Стаята на всички бебета винаги е разхвърляна.

Нека ви дадем няколко подходящи предложения, как да се справите с малката игрална площадка на вашето бебе.
Използвайте щори или тъмни завеси.
Така и така всички бебета спят по 12 часа в денонощието, те не правят и разлика дали е светло навън или тъмно. Трябва да знаете обаче, че през 12 седмица започва да се образува мелатонин и затъмняването на стаята ще помогне за по-дълъг и спокоен сън.

Едва ли искате бебето да става с първите слънчеви лъчи?

Подходяща температура за бебета.

Подходяща температура за бебета е между 18 и 22 градуса. Те се чувстват добре и при температура удобна за възрастните, но по-трудно се приспособяват към нея. Все още нямат добре развит „термостат“ в телата си и им отнема повече време.

Свеж въздух за малките откриватели. Но трябва много да внимавате. Дръжте бебешката кошарка далеч от всякакви отоплителни или разхладителни тела. Не се знае дали малкият няма да му стане интересно да види какво има там.

бебета

Нощно осветление.

През първите седмици, така и така ще ставате по няколко пъти нощем, поне да виждате къде са мебелите. Има спекулации, че нощното осветление може да причини късогледство при бебета, но това не е вярно. Късогледство имат децата, ако са и родителите имат.
Малко известен факт за нощното осветление е, че може да навреди на дълбок сън. Може да ви е неприятно да спите на светлина или на бебето. Използвайте нещо което не е толкова силно в светлината или лампа с настройваща се светлина.

Свеж въздух за бебета.

Естествено, няма специално създаден свеж бебешки въдух, но вие трябва да му осигурите такъв. Проучвания показват, че при спане на отворен прозорец, рискът от СВДС намалява с 27% , а ако имате вентилатор – 72%.
Добре е да помислите за начини за оптимизиране на въздушният поток, но не и да се притеснявате, че нещо може да влезе или излезе през отвореният прозорец.

Ако въздухът в бебешката стая е сух и определено ще е прашен, това ще доведе до запушване на нослето на бебето. Понеже малкото ангелче е прекалено малко и всичко в него е лесно запушващо се, трябва да се внимава.

Винаги се опитвайте да оставяте отворен прозорец, ако времето навън го позволява.

Вземете си удобен стол – люлеещ или с екстри.

През първата година както вече ви казахме, ще трябва да ставате често за да успокоявате бебето или бебета. Вземете си удобен стол за целта, но внимавайте и вие да не заспите на него.

Има още толкова много неща, които може да направите за удобство на вас и вашето бебе/бебета. Просто трябва да бъдете креативни във всяко едно отношение.

 

бебета

Напред