Как да постигнете страхотно тяло след раждане?

бебета

Дори майка с няколко бебета знае, че може да е трудно да влезе във форма след раждане.

След всяко бебе, първите няколко месеца се чувствате отпаднала, не ви се прави нищо друго освен да се грижите за бебето, дори може да не ви се излиза. Това е напълно нормално с оглед на това, че тялото ви се е грижило за плода 9 месеца и сега му е време да възвърне жизнените си сили.

бебета фитнес за мама след раждане

Това което вие трябва да направите е, да се погрижите за себе си. Дайте си почивка, не се натоварвайте, избягвайте стреса, не се опитвайте да поставяте някакви рекорди. Първите три месеца след раждане са за вашата почивка и възстановяване. Тук ще трябва доста да помага таткото.

Може да използвате тренировки дори с бебета.

В последно време в интернет нашумява тенденцията, как татковци или майки ходят с децата си на различни упражнения. Вие също може да посещавате подобни курсове и мероприятия, но не за това ще ви говорим сега. Нека да се фокусираме върху стегнато и привлекателно тяло след раждане на бебета. Всички татковци, ще са заети с малките, но това не означава, че мама трябва да има излишни тластинки и да не изглежда привлекателно.

Има един огромен плюс за всяка майка – може да правите упражнения вкъщи, без да се налага да ходите на фитнес и да давате пари. Това може и да помогне на другия родител, които да ходи на работа, докато мама гледа бебето и прави упражнения. Нещо като комбинация или „с един куршум два заека“.

Вижте също – Спортуване по време на бременност?

Как да започна да тренирам вкъщи с няколко бебета?

Може и сама да тренирате, бебетата не е наложително да са с вас. Но, за да ви обясним още по-ясно, по-точно и по-правилно, ще ви покажем няколко кличета, които може да намерите в интернет, които показват нагледно как да правите упражненията.

 

Нека започнем с нещо по-важно – кога може да започнете да правите упражнения след раждане на бебета?

Нашият съвет е точен – след третият месец, като започнете само с леки разтягания и нищо натоварващо. В този клип обаче, обясняват, че може да проверите първо дали мускулите на корема ви са готови за тренировки. Легнете по корем, надигнете главата си и с два пръста и ако има място между мускулите повече от два пръста – продължете с леките упражнения за корем.

Ако започнем да ви обясняваме всеки 10 минутен клип, сами се досещате колко дълга ще стане статията. Най-основните неща, които трябва да запомните са – не прекалявайте, пийте вода и преценявайте времето в което да тренирате и по колко да тренирате.

Отново ви казваме, започвате с леки упражнения – забравете тежести, гири, скоростно рязане на дърва ако щете. Всичко се прави постепенно, за да може тялото ви да събере нужните му сили. Прегледайте следващите клипове, със сигурност, ще намерите нещо интересно в помощ за вас и вашите бебета.

 

Ето един интересен начин в които е включено и едно бебе:

 

Назад
Напред