Развитието при бебетата през първият месец

бебета

Всички бебета имат няколко важни моменти през първият месец.

Значителните промени при бебето настъпват още първият месец, когато започва да се осъзнава повече и вече да не е новородено. Дори когато чуе звук и реагира на него (мелодията на телефонът ви например), значи вече се създава някакво съзнание.

бебетаДруга особеност която се вижда е храненето при бебето. То може да намалява рязко и да се покачва. Повишеният апетит е при всички бебета е показател, че то се нуждае от повече за да помага на растежа. Точно тогава е моментът да сте нащрек и готови за често хранене.

Може дори да забележите, как се опитва да надига глава, когато е по корем или да хваща нещата с ръка, когато има нещо в дланта.
Вижте също –
Списък с бебешки дрешки за новородено

Плач и гукане на вашите бебета.

Няма значение дали са едно или две, има две категории звуци при бебето – плач и гукане. Плачът е основна форма на контакт с майката и предимно изразява недоволство, но гукането говори за доволно бебче. С това идва и любопитството на всички бебета към звуците. Те започват да упражняват какво могат и какво не.

Всички бебета се усмихват.

Дори само на няколко седмици, вашето бебе вече може да се усмихва. То имитира вас и колкото повече се усмихвате, толкова повече и то ще го прави. Можете да познаете, дали усмивката е истинска, по това дали се включва цялото лице.
Ако мислите, че вашето бебе е прекалено начумерено, стимулирайте го с игра или гъделичкане. Нещо, което вие правите и се усмихвате, за да може и то да го последва.

Очите на вашето бебе.

Дори в тази ранна възраст зрението още да е доста ограничено, то се развива. Човешкото лице и всякакви движещи се обекти най-много привличат всички бебета.

Връзката с бебета.

Физическият контакт е перфектен за засилване на отношенията ви. Колкото повече време прекарвате заедно един до друг, толкова повече бебето ще ви обича и чувства като близък. Дори когато се храните или го люлеете, то ще се радва на вашето лице. Правете му и масаж и раздвижване на ръчичките и крачетата.

Назад
Напред