Развитие на бебето през първите 6 месеца

бебета

Вашите бебета вече са достигнали 6 месеца? Ами сега?

Вашето бебе е минало през много неща за тези 6 месеца, както и вие, но шоуто едва сега започва.

Сядане.

Наближава времето в което вашето бебе/бебета ще се научи да сяда и да пази равновесие. Със заякването на тялото, то вече ще може да стой седнало и да държи главата си изправена. Да не забравяме, че ще започне да се търкаля и е време да се научите и да бягате.
бебета
В тези месеци, изобщо не е вариант да оставяте бебета сами. Не се знае на къде ще се търкулнат или какво могат да направят вече. Ако сменянето на пелените става все по-трудно, поставете масичката на земята.

Подът е перфектното място за игра. Насърчавайте бебето да се движи повече и да използва крайниците си. Най-лесното би било, да го поставите по корем и да поставите играчки достатъчно далеч, че да може да се протегне и да ги вземе.

Отличен начин да накарате мускулите на бебето да се раздвижат. Важен момент за всички бебета.

бебета
По-добро захващане.

През първите 6 месеца, бебета откриват как да използват ръцете и пръстите си за всекидневните неща. Процесът на хващане и протягане на вашето бебе, постепенно, ще се подобри и ще премине в далеч по-плавни движения. Само трябва да му помогнете да го развие.
Това ще даде шанс на бебето да изследва предметите около него, като ги разклати с ръце, а не само да ги смуче. Използвайте шише за да подобрите захвата му.

Вижте също – Развитието при бебетата през първият месец

Всички бебета виждат по-добре след шестият месец.

През това време, зрението на вашето бебе вече ще достига крачетата му. Това автоматично превръща неговият свят в по-цветно място и му помага да открива неща в по-далечни зони. Това е ключов момент в които родителите трябва да внимават, да не достигне нещо, което не трябва.

Повече гласови възможности
Между 4 – 6 месеца, всички бебета започват да показват своите гласови заложби. Вече можете да чуете повече звуци освен слабият кикот или гукане. Може да чуете смях или различни опити за изговаряне на „ма“ или „та“, но има още време, не бързайте за това. Ще чувате вече искрен смях от вашите бебета, когато играете и на тях им харесва.

Учене на бебета.

За какво ли няма проучване? Едно от тях показва, че ако говорите и пеете на вашето бебе, вие му помагате то да развие речевите си възможности. То все още не ги разбира, но може да възприеме звуците и да ги повтори. Колкото повече говорите на вашето бебе, толкова повече му помагате то да се развива.

Дали вашите бебета са готови за хранене?

Признаците за глад тук вече достигат ново ниво. Бебетата вече започват да ги показват по различни начини – да си смучат юмрука, да има интерес към храната която вие ядете, ако ви гледа, дори да има нужда от повече храна за по-дълго време.

Назад
Напред