Дали преносените бебета са по-умни?

бебета

Толкова много митове има за нашите бебета!

Пълнеели от това, трябвало да бъдат раждани тогава, не трябвало да ядат това защото нещо си. Толкова много митове и легенди, че решихме да ви споделим и ние една.

Естествено, може да има много видове изследвания. Дали с положителни, отрицателни или странни резултати, но нека да разгледаме темата за преносените деца и дали са по-умни?

преносени бебета снимка

Как се е провело самото тестване на бебета?

Е, не е било точно на бебета, а по-скоро на ученици от Флорида, като учените са подложили на тест 1.4 милиона ученици от средни и начални училища.
Естествено, тестовете били за интелигентност според които, родените през 39-40 гестационна седмица са показвали много по-ниски резултати от тези родени през 41. Дори има и допълнително проучване. То установило, че тези деца имат вероятност от 2.8 на сто по-голяма да развият талант, а да са с ограничени умствени възможности 3 на 100 по-малка.

Естествено, всичко това не ни дава директен отговор – защо тези бебета са по-умни? Защото са приемали повече хранителни вещества, макар че една седмица повече едва ли има толкова голям ефект върху развитието. Ако обаче бременността продължи повече от 41 седмици, при 20 до 40% от тези бебета се наблюдават отклонения от нормалното развитие, почти половината –

асфиксия (задушаване), по-често страдат от жълтеница, хормонални кризи и други. Ако искате да научите повече за преносени бебета, най-добре се консултирайте с лекар.

Има ли шанс нашите бебета да не са преносени?

Вижте също – 5 странни и чудати способности на бебетата

Това е доста сложен въпрос и трябва да се обсъди с личен лекар, акушерки и педиатър. Те ще ви дадат по-точни отговори на въпросите, естествено насрочват се и дати на раждане, не си мислите, че веднага вие ще сте първата с преносено бебе. Не е толкова често срещан феномен, но както ви разказахме, често тези бебета имат повече или по-малко от нещо.  Винаги бъдете позитивно настроени за вашето бебе и ще се радвате на здраво и малко ангелче.

Назад
Напред