6 начина за увеличаване процента на забременяване

плодовитост за бебета

Всички ние приемаме способността да имаме бебета като даденост.

В действителност дори незначителни стресови фактори могат да нанесат вреди на вашия организъм. Ако се опитвате да имате бебета или само едно бебе, тези прости здравословни стъпки, могат да помогнат за вашата плодовитост.

Хранете се добре – правилният начин на хранене увеличава шансовете ви за бебе. Уверете се, че в менюто ви има достатъчно протеин, желязо, цинк, витамин С, витамин Д, защото недостигът на тези вещества води до удължаване на менструалния цикъл и следователно по-редки овулации и по-висок риск от спонтанен аборт. Не забравяйте и богатите на протеини храни, като месо, риба, нискомаслени млечни продукти, яйца и боб.

Има и други фактори, които са важни за вашите бебета.

Помислете относно течностите, които консумирате – все повече изследвания свързват консумацията на алкохол с намалената способност за забременяване. Алкохолът намалява нивата на естроген, което може да попречи на имплантацията на яйцеклетките. Освен това, намалете и количеството на кофеин, тъй като той също указва влияние върху нивата на женските хормони.

Следете теглото си – повишеното количество на телесните мазнини, може да доведе до свръхпроизводство на определени хормони, които нарушават овулационния процес. Цикълът ви ще спре да е редовен, овулацията ще е по-рядка, да намали шансовете за забременяване. От друга страна, твърде малкото телесни мазнини означава, че тялото ви не може да произвежда достатъчно хормони за овулация всеки месец. Упражненията могат да ви помогнат да поддържате здравословно тегло дори когато очаквате бебета.

Трябва да пазите както себе си, така и вашите бебета!

Внимавайте с пестицидите – много пестициди и хербициди – химични вещества, използвани за убиване на насекоми и плевели – водят до намаляване на мъжката плодовитост. Също оказват влияние върху женската плодовитост, чрез инхибиране на функцията на яйчниците и нарушаване на менструалния цикъл. Изследвания при мъже, които са консумирали храни, богати на пестициди, сочат, че се наблюдава и по-нисък брой на сперматозоидите с по-ниско качество. Консумирайте само органични храни и внимателно измивайте всичко.

Проблеми с работното място – Според Центровете за контрол на заболяванията, радиацията, азотния оксид, реактивното гориво и някои индустриални химикали могат да нарушат месечния цикъл и да намалят плодородието. Излишно е да ви казваме, ако работите с опасни химикали, да бъдете изключително внимателни! Винаги използвайте предназначените на работното място средства за безопасност!

Вижте също – 5 от най-добрите бебешки колички за 2017

Никотиново влияние – Раждането на бебета е допълнителна причина да се откажете от пушенето. Цигарените токсини не само могат да увредят яйцеклетките на жените, но също пречат на процесите на оплождане и имплантация. Също така водят до по-бързо остаряване на детеродните органи. Например, ако сте на 35 години и пушите, функциите на вашите яйчници са все едно на 42-годишна жена, което накратко значи – по-малко плодородна. Пушенето причинява трайно увреждане на възпроизводителната функция, но когато отстраните цигарите, може да си възстановите някои функции обратно.

плодовитост за бебета

Назад
Напред