Някой неща за подготовката за раждане

бебета

Изберете си придружител за вас и вашите бебета.

Говорим за придружител до болницата, ако любимият ви не може да се появи. Ако имате някой на които се доверявате и може да получите подкрепа от него, това ще ви помогне още повече. Майка ви също е добър избор, защото го е преживяла. Много рядко жената избира мъж да стой до нея в родилното (различен от бащата).

Ако сте в отлични отношения с бащата и двамата искате бебета, то няма по-добър избор от него. Определено човек от които да получите подкрепа!

бебета

Първите приготовления за раждането.

Може да искате да родите вкъщи в леглото, във вода (може да срещнете някой трудности) или в болница – изборът е ваш. За всеки един от тези методи обаче е добре да се обосновете възможно най-много. Намерете информация за конкретният начин за раждане, информирайте се, разпитайте за да сте спокойна. Ако трябва напишете на лист хартия какво трябва да знаете, къде да отидете, как да постъпите и всичко нужно за появата на вашето ангелче на бял свят.
Обсъдете вариантите с партньора си, дори със здравният си специалист.

Добре е да знаете, че всички бебета обичат да се появяват като изненада. Много малко е познатият процент на точна дата на докторите. Най-често бебето се появява няколко дни преди или след датата.

Това важи и за вашите планове. Бъдете готова да ги промените драстично в последният момент и да няма никакви изненади! За това е хубаво да анализирате всяка част от раждането и да не оставяте място за пропуски.

Прегледите при специалист за вашите бебета.

За нормалната бременност, посещенията при лекар преди раждането е нормално да са на всеки две седмици от 36-та седмица до самото раждане. При тези прегледи няма нищо ново което да ви кажем – преглежда се матката, плода, дали всичко се развива добре, усложнения и прочее. Ще провери и вас самата за различни признаци на подобряване или влошаване на здравословното ви състояние.

Когато дадената дата за раждане наближи, вашият лекар ще трябва да ви прегледа и да разбере какво е предлежанието на бебето. Ако след 35-та седмица вашето бебе е още във седалищно предлежание, възможността за цезарово сечение е голяма. Манипулация на бебето също не е изключена, ако бебето е обърнато. Малко вероятно е бебето само да се обърне, затова докторите наричат този процес – външна верзия.

Вижте също – Всичко нужно за храненето на кърмачетата.

Вашето тяло преди раждането.

Ако сте чували, че вече към краят на бременността жената тича до тоалетната на всеки две минути, сега ще ви кажем защо. Всички бебета слизат надолу към таза в последните дни и дори седмици на бременността. Матката вече не упражнява натиск върху диафрагмата и това улеснява дишането в някаква степен. Матката обаче ще упражнява по-голям натиск на пикочният ви мехур и от там идва честото пишкане.

Вашето търпение е полезно за вашите бебета.

Много е вероятно, последните седмици преди раждането, да ви се сторят все едно се нижат по секунди.  Вашата дата за раждане дадена ви от лекарят е ориентировъчна и вашите бебета вероятно, ще ви изненадат. Това няма начин да не се случи.
Ако вашата бременност продължи твърде дълго има начини лекарят да предизвика раждането. Добре е да проучите метода и дали може да е опасно за вас при подобни практики. Винаги е добре да сте проучила всичко още преди вашите бебета да са се появили на бял свят.

Назад
Напред