Четири основни паник ситуации за всяка майка

майка в паника

Да си родител с едно или две бебета има своите изпитания.

Дори когато бебето се закашля, нещо не е добре, температура, повръщане или кашлица, родителите пощуряват да търсят лек. Ще ви предоставим 4 метода за справянето с различните проблеми при бебета, но първото нещо, което трябва да знаете, е че винаги трябва да сте спокойни и да не бързате. Не се знае какво може да стане, ако объркате нещо.

1. Повръщане при бебета.

Всъщност, за едно бебе да връща или повръща храна не е толкова плашещо. Освен, ако не става дума за повръщане като фонтан, нормалното количество е около 2 супени лъчижки. При подобни ситуации, накарайте бебето да се оригне и не го раздвижвайте поне 30 минути след хранене. Писали сме не веднъж за начина на хранене при бебета, може да намерите нещо полезно в сайта.

Ако обаче бебето не спира да повръща, количеството е повече и това не спре в следващите 12 часа, най-добре потърсете лекарска помощ.

2. Подсечена или зачервена кожа на бебета.

Най-честата причина бебето да има такава кожа, е нередовно сменяне на памперсите или употребата на козметика, която кожата не харесва. В такива случай, най-добре е да изкъпете бебето с вода с разтворена смрадлика, която има успокояващ ефект. Най-безвредното мазило за бебета е превареният зехтин.

3. Хрема – кашлица при бебета.

Има две степени на справяне с хремата при бебета – ако хремата е бистра – приложете физиологичен разтвор. Ако състоянието не се подобри след това, потърсете помощ от педиатър. Ако бебето кашля, трябва да знаете дали кашлицата е суха или влажна, за да изберете подходящ сироп. В случай, че не може да разпознаете вида – отново потърсете педиатърска помощ.

4. Температура.

Вижте също – Раждането вкъщи – За или против?

Специалистите съветват, при температура под 38.4 да не се дават лекарства, а само употреба на студени компреси и прием на много течности. Ако обаче температурата се покачи, използвайте подходящ медикамент, но не аспирин и потърсете лекарска помощ.

бебета

Това са наистина елементарни методи за справяне с проблемите, но ако вашето бебе няма нито един от тях ви съветваме веднага да се обърнете за лекарска помощ и да не рискувате на своя глава!

Назад
Напред