Как да пазарувате за бебето онлайн – Част 3

пазаруване

До тук разгледахме два различни метода за пазаруване за бебета — фейсбук и частни обяви.

Сега е време обаче да нагазим в по-дълбокото и несигурно място — онлайн магазините. Защо е дълбоко и защо е несигурно? Там информацията може да е много по-оскъдна, няма коментари от купувачи и дори самият магазин изглежда доста съмнително.

Като за начало, наистина ще трябва да огледате внимателно онлайн магазинът, от които се опитвате да купите нещо. Вижте дали има описание на продукта, някакви коментари (коментарите винаги са полезни за всяка покупка), има ли магазинът чат, на които да зададете вашите въпроси или дори физически адрес, на които да отидете и да си купите каквото ви трябва.

Никога не бързайте да купувате стоки за бебета още с първото влизане!

Вече ви казахме да разгледате внимателно продукта, които искате да закупите. Вижте колко снимки има например. Ако разполага само с една, две снимки, тогава ви съветваме да отидете на друго място. Може нещо да не се вижда на снимките, нещо, което ви трябва, дори шева на обувките за бебета, които искате да купите. Винаги бъдете бдителни и внимателни.

Описанието е много важно. В онлайн магазините, описанието на продуктите (без значение дали продуктите са за бебета или не) се разделя на две части — информация за размер, продуктов код и поръчка (обикновено, това е мястото в страни от снимките) и основна информация — където е описано всичко друго. Колкото по-подробна е цялата информация, толкова по-добре за вас. Ако собственикът не си е направил труда да опише продукта си по-подробно, тогава вие, ще трябва да си губите времето да му пишете с въпроси какво точно продава. По-добре описан продукт, по-голям шанс за успешна поръчка.

Винаги питайте, когато купувате продукти за бебета!

Това ви го казахме и в предишните статии. За какъвто и продукт за бебета да става дума, той трябва да е с грижа за тях. Без изключения! Ако може да намерите някой, които да ви даде мнение за даден онлайн магазин — чудесно. Има много фейсбук групи, това сме го казвали в първата част на серията статии, където може да задавате подобни въпроси. Не ви се занимава да пишете наляво, надясно? Тогава използвайте контактната форма на сайта.

Големите и сериозни сайтове за продукти за бебета имат онлайн чатове, които да задоволят вашето любопитство. Използвайте тази форма, за да отговорите на въпросите си. Например, от къде е марката, нещо не ви харесва шева от едната страна, има ли възможности за замяна и прочее. Общите условия по поръчка е хубаво да бъдат прочетени, защото в тях е описано кога и как може да върнете продукта и при какви условия. Не си мислете, че всичко, което се продава в интернет е качествено или ще ви бъде доставено в изряден вид!

Вижте също – Как да пазарувате за бебето онлайн? Част 2

Да поговорим малко и за цените?

Цените при онлайн магазините за бебешки стоки могат да са изключително различни. Най-често, ще виждате един и същи продукт в няколко онлайн магазина, но с различна цена. Кои да избера? Няма да ви кажем „Най-евтиният“, а по-скоро — Проверете правилата за връщане на продукт. В един магазин може да са други, в друг други и още много други варианти.

Надяваме се сме ви дали няколко полезни съвета за това, как да пазарувате за бебета онлайн. Понякога може да намерите продукта по-евтино, по-скъпо, по-бързо, но винаги бъдете нащрек за уловки и винаги бъдете сигурни, че продуктите, които поръчвате онлайн няма да навредят на вашите бебета.

Назад
Напред