Как да изберем правилния номер обувки за прохождане?

бебешки обувки при прохождане

Правилния номер бебешки обувки за прохождане, как се избира той?

Когато става въпрос за прохождане (вижте обувките тук) и закупуването на комфортни и качествени обувки за бебета, много е важно да се спрем на правилния номер. Днес купуването на продукти онлайн е голямо удобство. Не е нужно да мъкнем нашите бебета от магазин на магазин и да ги караме да пробват купища обувки.


Просто идеално бързо, можем да се сдобием с едни от най-качествените обувки за прохождане на пазара, ако потърсим онлайн марките Ricosta или Pediped. Техните обувки са изработени от висококачествена кожа, която позволява крака на бебето ви диша. Освен това са гъвкави и плътно прилепват по крачето, подметките им са идеални за прохождащи деца и имат анатомичен дизайн.

На фона на всичко това те са разнообразни, пъстри и цветни – как едно дете да не се влюби в тях? Но изниква въпроса – как правилно да си изберем номер, за да паснат обувките идеално на нашето дете?

бебета

Правилния номер бебешки обувки за прохождане – как да премерим стъпалото на бебето?

Много родители ползват практиката от миналото, купувам обувка с един номер по-голяма, за да му е свободно на детето.
Да, но това не се прави така! Обувките за прохождане са много важни. Те трябва да паснат идеално по крака на детето, за да ходи то стабилно и уверено. Затова избирайки обувки за прохождащото си дете, трябва да измерим дължината на ходилото му, както и ширината!

Добре е да знаете, че анатомичните детски обувки за прохождане от естествена кожа се отпускат леко с времето! Освен това пръстите на крака трябва да се мърдат свободно в обувката. Летните модели сандали например е добре да бъдат с повече регулиращи се самозалепващи ленти.

Така крачетата на вашите бебета са осигурени напълно гъвкаво. За зимните обувки трябва да предвидите и чорапа за крака, както и неговата плътност. Ако купувате обувки за прохождане на бебета и имате буйки или чорапи на детето не мерете тях – размера няма да излезе правилен!

Освен това винаги се ползва размера на стелката отвътре в самата обувка, а не на ходилото отдолу! За да измерите правилно крачето на детето си е нужно да го очертаете с молив или химикалка на бял лист хартия. При самото очертаване, очертавате външния контур от петата до върха на палеца.

Очертайте и двете крачета, защото понякога има минимална разлика в дължината им, което е напълно нормално за всички бебета.

След това трябва да измерите с линия или сантиметър дължината на крака от върха на петата до върха на палеца – така получавате действителната дължина на очертаните крачета на бебето.

бебешки обувкиВинаги мерете в сантиметри! Когато имате нагледно получената дължина, много по-лесно може да изберете обувки за прохождане, защото в таблиците с размери по различни стандарти, винаги е дадена дължината на ходилото. Освен това не забравяйте, че е необходимо до добавите поне 12 милиметра ( 1, 2см), за да се чувства комфортно детето ви в обувките. Това се налага, защото според специалистите поне 6 милиметра ширина е нужно да има отзад, от крака до обувката и отпред от пръстите до върха на обувката.

Освен това ширината на обувката е много важна, също толкова, колкото и дължината. Повече марки качествени обувки за прохождане на бебета предлагат размерите S, M и W. За тесни ходила, за средни по ширина ходила и за широки ходила.

Правилния номер обувки за прохождане се определя лесно стига да знаете, как и какво да измерите! Ricosta или Pediped се предлагат с нагледни таблици за Европейската система за размери на обувки. За Американската и съответно измерването на ходилото в сантиметри или инчове – което е и най-сигурния индикатор, че сте избрали подходящия номер обувки за бебета.

Назад
Напред