Насоки в обзавеждането на момчешка бебешка стая

бебета

Какво по-хубави за жената от това да обзаведе стаята на нейните бебета?

Няма значение дали имате едно, две, три или повече бебета, всяка декорация е интересна и забавна, защото вие изграждате един малък свят за вашето бебе.

бебета

Започнете с боядисването на стените.

Това е най-лесният начин за преобразяване на засипаната с прах и ненужни вещи стая в бебешка стая. Често се случва, когато бебето се появи неочаквано и трябва да освободите излишната стая. Цветовете за стая на момче най-често са син или червен.

Може да се насочите и към пастелени цветове, които да подхождат и на двата пола.

Бебешки мебели.

Дори да сте ги купили преди боята не е фатално. Няма значение кое ще е първо, важното е да съвпадат и да не изглежда прекалено цветно. Ето и най-важните мебели за бебешката стая:

Маса за повиване – не знаете колко ще ви е нужна.
Люлеещо столче.
Гардероб.
Ракла.
Люлка (по ваш избор)
Да не забравяме кошарата за спане.

След като сте боядисали и поставили мебелите, може да помислите за допълнителна декорация на стените. Продават се много стикери на пазара, а ако сте достатъчно смели и креативни може и вие да нарисувате нещо.

За подовата настилка може много лесно да се насочите. Не скачайте веднага на детски герой или любим ваш цвят, а пак на нещо неутрално и интересно. Най-популярни са килимите с град и път за колички. Идеална комбинация за игра и подова настилка.

С всичките тези мебели и украшения, не забравяйте да обезопасите! Това ще е много важно, когато вашите бебета започнат  да ходят.

Покривало за легло за бебета.

Това може да се окаже трудно решение, защото майките винаги мислят как да комбинират цвета с това да не се вижда повръщаното или да не си личи много замърсяването. По-добре не ги мислете тези неща, защото едва ли ще изкарате с едно покривало за следващите няколко години. Вземете нещо което да се вписва с цвета на стаята. Отново неутрален цвят или нещо пастелено, но пак ви препоръчваме да не наблягате на анимационните герой.

Вижте също – Няколко съвета за по-добро обзавеждане на стаята

Помислете и за поставяне на етажерки.

Те биха били добре дошли когато бебето започне да стой на два крака и се опитва да достигне всичко. Там може да поставяте играчките или неща които не трябва да пипа, но са задължителни за вас. Някой от пудрите за преобуване например.

Погрижете се и за топлотата на вашите бебета. Плюшени одеяла и пухкави възглавници са отлично начало.

Регулираща светлинна лампа.

Точно от тези, които могат да се настройват да светят ярко и слабо. Те са подходящи, когато ви трябва нещо от стаята, а вашите бебета спят и не искате да ги будите.

За финал, обърнете внимание на бебешките принадлежности.

Те са толкова много, че може да не ви стига времето да ги нареждате и пренареждате. Бъдете сигурни, че имате пелени, кърпи, бебефон, дрешки за преобличане, кошче, всякакви тоалетни принадлежности.

Назад
Напред