Няколко съвета за по-добро обзавеждане на стаята

бебета

Грижата за бебета включва дори правилното подреждане на стаята.

Нека да започнем с почистването, което също е много важна част за здрави бебета. Знаете, че от всекидневните задачи вкъщи се натрупва прах по много места. Редовното почистване на този прах и проветряване на помещението прочистват въздуха.

Изхвърлянето на боклука също е важен аспект от поддържането на стаята и къщата чиста. Колкото повече ненужни работи изхвърлите, толкова повече място ще си освободите и няма да има какво да ви пречи.

Ако мислите да опитате с китайски методи за пречистване на дом, може да опитате със звънчета из къщата. На вратите по-конкретно. Дори вашите бебета може да им се зарадват. Поставете купички с морска сол в четирите ъгъла на стаята. Това трябва да помогне за пречистването на положителната енергия.

бебета

Нека да обърнем внимание на предметите за бебета в стаята.

Всички сте чували, че ако поставите предмети в различен ъгъл или посока, те могат да повлияят на положителната енергия наоколо.
Винаги е важно зад главата на всяко бебе в леглото да има здрава преграда.

Друго поверие гласи, че леглото на бебето не бива да се намира срещу вратата, под прозореца или до стената на тоалетната или банята. Всяко друго място е далеч по-подходящо от изброените.

Изборът на цветове за стаята на бебета.

Няма жена, която да няма желание към цветовете на бебешката стая. Хармоничната комбинация от цветове ще действа далеч по-благоприятно. Най-добре да заложите на близки цветове до синьото и зеленото. Естествено, винаги се съобразявайте с пола на бебето си. Може да станете и малко креативни, ако нарисувате нещо на стената. Децата ще го гледат доста време пък и внася допълнителна свежест.

Може да се насочите към нещо в жълто например. След години ще трябва така или иначе да сменяте боята в стаята, защо докато детето е малко да не прибегнете до собственото си мнение за цвят?

Вижте също – бебешката стая и нуждите на бебето

Не поставяйте рисунки на анимационни герой. Има достатъчно красиви мотиви за пейзажи и нежни извивки. За татковците които са фенове на автомобилите – не е желателно да ги оставяте да нарисуват любимата си кола на стената на момчето.

Да говорим и малко за бебешка безопасност.

Знаете, че всички бебета в първите няколко месеца са малки изследователи. Постарайте се да скриете всички остри ъгли. Ако има такива, които сочат към главата на детето докато спи – преместете мебелите или ги обезопасете.

Насочете се към естествените материали в стаята.

Вашите бебета няма да имат голямо мнение за тях, но те са по-добре за вида на стаята. Използвайте ефирни пердета и мебели от масивно дърво.

За финал, нека да засегнем един модерен проблем – електрониката.

Вашето бебе няма да я използва скоро, затова никакви телевизори, компютри и всякакви електроники (освен бебефона) в неговата стая.

Ако наистина няма къде да държите нещата си, старайте се да са най-далеч от бебешкото легло.

Назад
Напред