Всичко нужно за храненето на кърмачетата.

бебета

Нека да започнем с основните неща за хранене на бебета.

Първото правило е да се запасите със шишета за бебета. Едно бебе яде около шест пъти на ден. Ако ще храните бебето с мляко за кърмачета е добре да имате повече бутилки. Броят се увеличава естествено, ако имате повече бебета.

Комплекта също включва – принадлежности за стерилизиране, четка за почистване на шишетата и избрано или препоръчане мляко за кърмачета.

Нека ви разясним за всеки предмет по отделно.

Шишета за бебета.

Виждали сте тези шишета – малки, сладки тубички, които имат всякакви картинки на тях.
Малките шишета за хранене на бебета са с вместимост 120мл, които се избират най-често за малки бебета и новородени. Големите шишета са 225мл и са подходящи за напреднала възраст. Може да избирате дори с различни широчини – широко, тясно и нормално гърло.
бебета

За какво служат тези шишета?
Най-лесният пример за обяснение на шишето за бебета с широко гърло е предотвратяването на поемане на много въздух с храненето. Смята се, че когато бебетата поемат прекалено много въздух се получават газове, понякога и колики.

Един плюс за всички мами – може да се чисти по-лесно и по-лесно се пълни. Какво по-добро от това за всичките шест бутилки? Нямате време да си играете с часове да ги пълните!

За защита на бебета от колики.

Прието е, че коликите се получават от прекалено поемане на въздух при хранене на бебета. Има естествено специално създадени бутилки и биберони, които да предотвратят това. Може да започнете тяхната употреба преди появата или след нея. Винаги е добре да се използват.

Стерилизатор на шишета за бебета.

От изключителна важност е при малките бебета и дори до възраст 6 месеца и нагоре всички шишета от които бебето поема храна да са стерилизирани! Използвайте топла сапунена вода за да измиете шишето преди стерилизация. Ако имате съдомиалня, тя може да има вградена функция за миене на бебешки принадлежности. Опитайте.

След като сте измили шишетата има няколко лесни начина за стерилизиране:

Преваряване – Поставяте шишетата и всички други бебешки принадлежности в тенджера със студена вода и капак, които се затваря плътно. След като водата заври, оставете принадлежностите в нея за 5 минути. Не прекалявайте с престоят, за да не повредите нещо.

Стерилизиране на пара. Ако сте си закупили подобен стерилизатор, почистването отнема около 10 минути.

Последният вариант би бил химически стерилизатор. Купуват се свободно и винаги следвайте инструкциите написани на опаковката. При някой производители те са различни. Ако не сте сигурни от къде да закупите такива, попитайте в аптеката или в голям бебешки магазин.

Вижте също – Няколко съвета за по-добро обзавеждане на стаята

Биберони за бебешки шишета.

Колкото и бебета да имате, не е лошо да имате няколко биберона. Те са достатъчно модели и изработени от богат набор материали, да се впишат във всеки бебешки вкус или предпочитание на майката. За новородените се препоръчва биберон на капки. През него млякото изтича на капки, бавно и равномерно.

Ако бебето среща трудности с храненето: задавя се, изтича мляко от устата му при хранене, това може да значи, че притока през биберона е прекалено бърз. Проверявайте редовно вашите биберони и дори при наличието на малка повреда ги подменете.

Назад
Напред