Нощни хранения при бебетата. Как и защо?

бебета

Защо всички бебета обичат да се будят нощем и да търсят да ядат?

Както вече сте разбрали, стомахът на едно новородено е изключително малък, така че през първите няколко месеца е напълно нормално бебето да има нужда да се храни много. За него режимът на хранене е на няколко часа, така че дали нощем или денем, бебето иска да яде.
След първите три месеца всички бебета продължават да се будят нощем, поради следните причини:

бебета
Жадно или гладно.
Болки при никненето на зъби.
Чувства се прекалено студено или горещо.
Не му е добре.
Липсва му майчината ласка.

Хранене на бебета нощем.

Както вече ви обяснихме, стомахчето на всички бебета е прекалено малко за да задържа повече храна за по-дълго време. Техният режим е толкова „развален“ че трябва да се подготвите за безсънни нощи през първите няколко месеца след раждането. Ще трябва да знаете обаче, че някой бебета се будят нощем дори без да изпитват реална нужда от това. Просто техният организъм е свикнал така и те така продължават.  За да избегнете подобни режими, слагайте детето да спи по-рядко през деня, за да може да спи повече през нощта.

Вижте също – Бебешки вечерни ястия. Супа за похапване

Ако държите бебето по-дълго будно през деня, така то ще наваксва с храненията и няма да има нужда от нощни. Когато се събуди нощем, не му предлагайте веднага храна. Трябва да се установят ритуали на приспиване и хранене. Така и бебето ще се чувства по-сигурно.

 Може да очаквате намаляване на нощните хранения чак след третият месец. До тогава определено ще трябва да се затегнете и да стойте нощем докато храните бебето.
Не забравяйте, че вие също трябва да се храните добре за да имате повече кърма за бебето. В нашият сайт може да намерите достатъчно информация за храните, които една майка трябва да приема, докато нейното бебе е малко. Как да обличате бебета, как да декорирате стаята и много полезни съвети из нашият блог.

Назад
Напред