Вашето бебе между 10-11 месец след раждането

бебета в 11 месец след раждането

Няколко важни момента при бебета на 10-11 месеца.

На никоя майка не трябва да и е чуждо, че нейното бебе/бебета се нуждаят от постоянен прием на храна, която да помага за техните малки „изследвания“ и открития на света около тях.
Понеже бебешкото коремче е малко, то не може да носи много храна. Затова всяка майка трябва да балансира между редовното хранене в малки количества и разнообразни храни през целият ден, които да предоставят нужната енергия.
бебета
Вече е време да започнете да окуражавате вашето бебе да се храни с лъжичка, да пие от чашка и други малки действия помагащи за координацията му. Към всички тези задачи трябва да важи и окуражаване и насърчаване за положените от него усилия. Това помага за изграждането на самоувереност.

 Вижте също – Храните с богато съдържание на фибри

Първите думи на всички бебета.

Вие трябва редовно да се опитвате да го накарате да говори и да каже първите си думи. Може да си мислите, че първото което ще чуете е „мама“ или „тати“, но в много случай родителите остават разочаровани. Ако вече е започнало да използва няколко думи е добър момент да го накарате да свързва думите с предмети.
Добър съвет за всяко семейство, тези моменти в този период на развитие на бебето са най-сладки и понякога смешни. Затова е хубаво да сте подготвени винаги за видео.
За първите стъпки на нашите бебета
През последните няколко месеца вашето бебе е пълзяло и ритало, което е помогнало за укрепването на мускулите на краката в подготовка за ходенето. Бебетата понякога поемат инициативата сами да ходят или да се опитват, но това не означава, че и вие не трябва да помагате.
Не се опитвайте да го пришпорвате, защото всички бебета са различни и няма как да очаквате едни и същи резултати при две деца. Най-вероятно е първо да започне да използва мебелите за упора докато се научи да ходи правилно.

Малко за контрола и координацията.

С растежа на вашето дете, то ще упражнява повече координация с връзката – ръце-очи. Ще добива повече увереност в своите действия и ще започне да прави връзки с предметите. Те може да са от типа на колелцето на играчката му. Вашето бебе вече може да се е научило да държи лъжица и да се опитва да яде с нея. Но първите няколко месеца си подгответе повечко кърпи за почистване.

Назад
Напред