Правилният избор на бебешка количка

бебета

Понякога е толкова трудно да избереш количка за бебета, че може да ти трябва висше.

Не е чак толкова сложно, но наистина – пазарът е толкова препълнен с бебешки колички, че няма как да не объркате нещо, да вземете неподходяща дори може би малка. Всичко е възможно, затова направихме този списък с неща които да проверите преди да закупите количка за бебета.

3 или 4 колела?

бебета

Започваме още от земята.

Три колела – много по-маневрена от тази с 4. Големите колела, които производителите поставят лесно преминават неравностите, но дори така, те не са създадени за родните пътища.

Четири колела – по-голяма стабилност при маневриране, но изискват повече място за завиване.

Дилемата тук е – маневреност или стабилност.

Позиция за бебета.

Ако вече сте прегледали няколко магазина за детски колички, то вероятно ви е направило впечатление за височината им. Това е така, за да може детето да се оглежда повече и да вижда повече неща. Дори може да е по-лесно, когато му давате нещо – няма да се навеждате.
Има и по-ниски модели, но тук е изцяло ваш избор.

Количка за бебета, която да сменя позицията на бебето.

През първите няколко месеца, бебето ще иска да вижда познато лице, пък и ще ви е по-лесно да му подавате вода или играчка. След шестият, седмият месец обаче, на него ще му писне и ще започне да се извърта за да гледа настрани. Вместо да си изморява вратлето във въртене, вземете количка, която може да се преобразува така, че бебето да гледа напред. Нека да опознава заобикалящият го свят.

Гъвкава облегалка.

Вече ви казахме, че бебешки колички има изключително много. Оглеждайте се за такава с падаща облегалка. Когато е лято и детето се оглежда наоколо нека е вдигната, а когато му се доспи, просто я спуснете вертикално и го оставете да спи спокойно в нормално положение. Често срещани са, но винаги добър избор.

Сгъваема бебешка количка.

Тук може малко да се потрудите докато намерите първите няколко опции заедно с тази. Не всичко е направено да се сгъва навсякъде. Не се отчайвате обаче, а направете една проста сметка, дали ще се побира на местата където мислите да я държите – багажник на кола, някое тясно кътче в тесният апартамент. Има някой модели бебешки колички с бебешко кошче, което може да се свали от рамата на количката и да се премести. Много практични, но понякога струват повече.

Отделение за багаж.

Това място оставяме изцяло на вас, защото всеки има различни нужди и носи със себе си различни неща. Най-често срещаните естествено са бебешките принадлежности, но всеки има своите предпочитания дори там.

Дръжки на количката.

Поне в тази част няма бебета, които да имат мнение по това. Дръжките трябва да са за ваше удобство, да можете да ги смъквате и вдигате и да ви е удобно във всеки момент. Допълнителна екстра може да е спирачки на дръжките, но колкото по-модерна спирачка, толкова повече цената се покачва.

Аксесоари за допълнително закупуване.

Някой неща от първа необходимост – дъждобран, зимно чувалче или одеалце за бебета. Помислете и за буболечките през лятото и защитата на бебето от тях – комарник или дори устройство за комарите.

Гаранция.

Разпитайте внимателно за гаранцията на бебешката количка. Колко, къде може да се върне за ремонт, какво влиза в ремонта и прочее. Всичко е важно, защото всяка бебешка количка може да даде различен дефект.

Тапицерия за количка за бебета.

Ще говорим за тапицерията от гледна точка на нейното почистване. Рано или късно тя ще се зацапа и ще трябва да я почистите. Някой колички не са с премахваща се тапицерия и трябва да използвате отвертка. Това може да повишава цената, но помислете добре дали ви се отвинтват болтове веднъж в месеца.

Обърнете внимание на спирачките.

Вижте дали са сигурни, как са направени, къде са спирачките и дали може да ги използвате лесно и удобно. Ако имате и най-малкото съмнение, сменете модела. Спирачките за бебешки колички са направени за безопасност и компромис от ваша страна може да означава много.

Колан за бебета?

Погледнете дали става дума за мек колан или твърда рейка. Едното е по-лесно и достъпно, другото ви дава малко повече място. Помислете внимателно и изберете най-доброто за вас.

Купуването на една бебешка количка може наистина да е доста трудно. Най-лесно може да започнете с избора ви на приоритети – компактност, място, функции и прочее. Още по-трудно става ако имате няколко бебета.

Назад
Напред