Няколко идеи за по-добра и по-голяма бебешка стая

бебета

Няма значение колко бебета имате, на тях също им трябва пространство.

Добре, но когато си в малък апартамент с две стаи, а ти трябва място за бебета, не е много възможно. За щастие живеем в модерен век и може да се икономиса, настрой, организира и дори преработи нещо, което може да ви спести място и все пак да изглежда добре. Дали тези предмети няма да са спасението на много семейства?

бебета

Започваме с легло с повдигащ механизъм или кушетка за бебета с шкафчета отдолу.

Зависи на колко са вашите деца/дете едно от двете неща ще ви свърши работа. Помислете си, колко място може да спестите и използвате когато имате подобно легло. Дали ще е кушетка, дали легло, под него може да складирате дрешките, обувките и дори играчките. Най-често подобни места биват използвани за складиране на неща, които не се ползват често – сезоните дрехи например.

На пазара има различни модели и различни форми. Едва ли няма да намерите нещо и за вашият апартамент.

Отворени рафтове или етажерки над леглото – кушетката.

Това има две основни предимства:

  1. Спестява ви още повече място, защото много рядко се използва пространството на стената. Може да поставите книги, играчки, снимки или нещо, което често се търкаля по пода, но не се използва.
  2. Вашите бебета няма да го достигат дори от кушетката (ако не са прекалено ниско) или от земята. Така няма да се притеснявате, че ще чистите на всеки два часа.

Отново цветовата гама и формите са изцяло по ваш избор. Ако сте малко по-сръчни и имате време, може дори да си сглобите няколко етажерки сами.

Функционално легло.

Не говорим за онези легла, които са диван трансформиращ се в легло или нещо подобно.

Тези легла са високите, които имат място под себе си – място за игра, няколко шкафчета, такива неща. Те са подходящи и за бебета, стига да са обезопасени добре и вие да прецените, че бебето няма да се нарани. По-скоро ги препоръчваме за пораснали деца. Ако обаче имате съмнения, може да попитате в магазина, дали няма някакви възрастови ограничения.

Те доста наподобяват първото ни предложение със легло с повдигащ механизъм, но тук мястото може да е двойно или тройно, зависи височината. Може да има шкафчета отдолу, място за рисуване, игра и какво ли още не. Ако отделите още малко пари, може дори да си купите едно легло с пързалка. Детето ви ще я обожава и със сигурност ще си играете доста там.

За финал – място за бебета на балкона.

Доста нестандартна идея. Преди да прибегнете към каквито и да било мерки за преустройство на балкона, трябва да помислите – дали е достатъчно обезопасен, дали няма лесно чупещи се прозорци и дали не е прекалено студено.

Вижте също – Насоки в обзавеждането на момчешка бебешка стая

Хубавото на тази идея е, че ако има балкон към стаята на децата, то този балкон е просто допълнително място, което може да се превърне във абсолютно всичко. Място за играя, палатков лагер, място за складиране на различни играчки, книжки, предмети и много други. Мястото на балкона е толкова просторно колкото вашето въображение.

Надяваме се да сме успели да ви спестим малко място за вас и вашите бебета. Много от предложенията ни са налични в близкият магазин за мебели до вас, но идеята с балкона, ще трябва вие да си я измислите. Ще ви посъветваме да не прекалявате с тежестта която поставяте в балкона, за да не се създаде опасност. Може да искате да поставите цяла секция с книги, но може и терасата да не издържи.

Назад
Напред